26 Μαΐου 2022 (14:27)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Με τον πρέσβη της Κορέας συναντήθηκε ο αντιδήμαρχος τουρισμού, Α. Μαρίνος.

Πολύ “ζεστά” φαίνεται να έχει πάρει τον, σημαντικό έτσι κι αλλιώς, ρόλο του ο αντιδήμαρχος τουρισμού, Αναστάσιος Μαρίνος, ο οποίος…

Ελλαδα Ζακυνθος , 17 Νοεμβρίου, 2020 14:10

Πολύ “ζεστά” φαίνεται να έχει πάρει τον, σημαντικό έτσι κι αλλιώς, ρόλο του ο αντιδήμαρχος τουρισμού, Αναστάσιος Μαρίνος, ο οποίος από την ημέρα που ανέλαβε πραγματοποιεί επαφές με πρέσβεις και εκπροσώπους διαφόρων χωρών, καθώς και με φορείς του παγκόσμιου τουρισμού.

Η πιο πρόσφατη συνάντησή του ήταν με τον πρέσβη της Κορέας στην Ελλάδα, κ. Σουσόκ Λιμ. Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κ. Μαρίνος για την συνάντηση αναφέρει:

“Η συνάντηση μας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο χωρών σε ζητήματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, εμπορίου τεχνολογίας και τουρισμού. Αναφέρθηκα  στην καλή σχέση των δύο χωρών. Ο κ. Σουσόκ Λιμ τόνισε ότι η Κορέα θα βρίσκεται μέσω της Πρεσβείας στην Ελλάδα δίπλα στην Ζάκυνθο .
Στη συνέχεια έθιξα μια σειρά από ζητήματα της Ζακύνθου όπως, την τεχνολογική ανάγκη αναβάθμισης του νησιού σημειώνοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια δόθηκε έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά της Ζακυνθου χωρίς δράσεις που στοχεύουν στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών μέσων, ενώ συζητήθηκε περαιτέρω η τεχνογνωσία που μπορεί να προσφέρει η Κορέα ως τεχνολογικά ανεπτυγμένη χώρα. Έδειξα μεγάλο ενδιαφέρον και για πιθανές μελλοντικές συνέργειες με κορεάτικες εταιρίες. Ειδική αναφορά έγινε στη συνεργασία ανάμεσα στα πανεπιστήμια των δύο χωρών μέσω της ανταλλαγής φοιτητών.
Σχετικά με το εμπόριο ο Πρέσβης αναφέρθηκε στην αύξηση που σημείωσαν οι ελληνικές εξαγωγές, κατά το τελευταίο διάστημα, σε αγροτικά προϊόντα, καπνό και μαστίχα κυρίως από εταιρίες που εδρεύουν στην Καλαμάτα. Και συζητήσαμε το ενδεχόμενο εξαγωγής προϊόντων και από το νησί της Ζακύνθου.
Η συζήτησε επικεντρώθηκε και σε ζητήματα τουρισμού καθώς όπως δήλωσε ο κ. Λιμ, 50 χιλιάδες Κορεάτες επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Και πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε μεγάλο μέρος των Κορεατών τουριστών να επιλέγει και τη Ζάκυνθο.  Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι τουρίστες με υψηλό διαθέσιμο εισόδημα και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ιστορικό και θρησκευτικό τουρισμό, κάτι που διαθέτει η Ζάκυνθος».”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.