26 Μαΐου 2022 (14:26)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Αρνητικά όλα τα rapid test στους υπαλλήλους της αντιπεριφέρειας Ζακύνθου

Αρνητικοί είναι στο σύνολό τους οι υπάλληλοι της αντιπεριφέρειας Ζακύνθου, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε rapid test, μετά την διαπίστωση συναδέλφού…

Ελλαδα Ζακυνθος , 16 Νοεμβρίου, 2020 11:54

Αρνητικοί είναι στο σύνολό τους οι υπάλληλοι της αντιπεριφέρειας Ζακύνθου, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε rapid test, μετά την διαπίστωση συναδέλφού τους ως θετικής στον κορωνοϊό, Τα αποτελέσματα έβαλαν ένα τέλος στην αγωνία των τελευταίων ημερών, όχι μόνο των εργαζομένων στην αντιπεριφέρεια αλλά και πολλών Ζακυνθινών.

Ωστόσο αυτή ήταν η πρώτη φάση ελέγχου, καθώς η διαδικασία που προβλέπεται είναι να υποβληθεί ξανά σε τεστ, σε μία εβδομάδα με δέκα ημέρες, το σύνολο των υπαλλήλων.

Επισημαίνεται ότι οι υπαλλήλου που εργάζονταν στον ίδιο χώρο με την συνάδελφό τους που είναι θετική, θα παραμείνουν σε προληπτική 14ήμερη κατ’ οίκον καραντίνα, παρά το γεγονός ότι τα τεστ που τους έγιναν είναι αρνητικά.

Από το πρωί στο κτίριο της αντιπεριφέρειας, το οποίο είχε απολυμανθεί από χθες, υπήρχε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο και έκανε τα τεστ στους 100 εργαζόμενους της αντιπεριφέρειας, ξεκινώντας από εκείνους που εργάζονταν στον ίδιο χώρο με την γυναίκα η οποία έχει βρεθεί θετική και βρίσκεται σε κατ’ οίκον καραντίνα στην Αθήνα.

Μετά τα αποτελέσματα των τεστ, οι υπάλληλοι επιστρέφουν στις εργασίες τους κανονικά. Όσοι εργάζονται με φυσική παρουσία, στα γραφεία τους και όσοι είναι με τηλεργασία στα σπίτια τους.

Η υπάλληλος που είναι θετική, επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες στενό συγγενικό της πρόσωπο στην Αθήνα. Εκεί έγινε και το τεστ και παραμένει σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Πριν από την Αθήνα η υπάλληλος βρέθηκε για υπηρεσιακούς λόγους στην Κέρκυρα, όπου ήρθε σε επαφή με δύο υπαλλήλους της Περιφέρειας, οι οποίοι και βρίσκονται πλέον σε προληπτική καραντίνα.

Πηγές της Π.Ι.Ν. επισημαίνουν στο zantereport ότι η υπάλληλος ήταν τυπικότατη σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων και σε όλες της τις επαφές, φορούσε πάντα μάσκα.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.