17 Μαΐου 2022 (08:24)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Αναρτήθηκε η απόφαση απαγόρευσης συναθροίσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για την απαγόρευση των δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων με περισσότερα…

Ελλαδα Ζακυνθος , 15 Νοεμβρίου, 2020 12:20

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για την απαγόρευση των δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων με περισσότερα από 4 άτομα από τις 15 έως τις 18 Νοεμβρίου, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθεί η απαγόρευση εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, όπως είχε γίνει και με την 28η Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας:

“Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.
Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:
• διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
• διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.