17 Μαΐου 2022 (07:38)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Γιατί φαίνονται 3 κρούσματα στην Ζάκυνθο. Απάντηση του ΕΟΔΥ στο zantereport

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους του νησιού για μία ακόμη φορά, η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με την οποία…

Ελλαδα Ζακυνθος , 5 Νοεμβρίου, 2020 20:54

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους του νησιού για μία ακόμη φορά, η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με την οποία 3 από τα  2.917 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εντοπίζονται στην Ζάκυνθο.

Το zantereport επικοινώνησε με ανώτερη πηγή του ΕΟΔΥ και έθεσε επισήμως το ερώτημα γιατί συμβαίνει αυτό, από την στιγμή που δεν προκύπτει από πουθενά να υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα σε καμία άλλη επίσημη πηγή ελέγχου κρουσμάτων στο νησί.

Η πηγή του ΕΟΔΥ μιλώντας αποκλειστικά στο zantereport επισημαίνει ότι, ως τοπικό κρούσμα σημειώνεται οποιοδήποτε κρούσμα βρεθεί θετικό, ακόμα και σε άλλη περιοχή της Ελλάδος, αλλά δηλώνει ως μόνιμη κατοικία ή έχει οικογενειακή μερίδα στην Ζάκυνθο. Αυτό, προφανώς, δεν συμβαίνει μόνο για την Ζάκυνθο αλλά και για όλες τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Συνεπώς, το ότι στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, αναφέρονται 3 κρούσματα δεν σημαίνει ότι αυτά βρίσκονται στο νησί. Μπορεί να είναι φοιτητές ή εργαζόμενοι ή ακόμα και επισκέπτες σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά, βάσει της πρακτικής που ακολουθεί ο Οργανισμός, καταγράφονται ως κρούσματα στην περιοχή που διαμένουν μόνιμα.

Από το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας δεν προκύπτει κρούσμα στην Ζάκυνθο, οπότε και τα τρία που αναφέρονται, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι είναι κρούσματα εκτός νησιού, αλλά με δηλωμένο τόπο διαμονής την Ζάκυνθο.

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.