26 Μαΐου 2022 (14:50)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Δεν αφορά στην Ζάκυνθο το ολικό κλείσιμο της εστίασης.

Νέα σενάρια και όργιο παραπληροφόρησης “γεννήθηκαν” στην Ζάκυνθο, από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέα…

Ελλαδα Ζακυνθος , 31 Οκτωβρίου, 2020 10:46

Νέα σενάρια και όργιο παραπληροφόρησης “γεννήθηκαν” στην Ζάκυνθο, από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέα αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας, καθώς τα κρούσματα είναι σε καθημερινή βάση πλέον περισσότερα από 1000.

Μεταξύ των μέτρων που θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης, είναι το ολικό κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων στην εστίαση αλλά και γυμναστηρίων, αιθουσών ψυχαγωγίας, σινεμά, θεάτρων και άλλων χώρων δραστηριοτήτων που θεωρούνται ότι αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης, τα οποία όμως θα εφαρμοστούν ΜΟΝΟ τις χαρακτηρισμένες ως πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές.

Άρα τα συγκεκριμένα μέτρα ΔΕΝ αφορούν στην Ζάκυνθο, παρά τις “πληροφορίες” και τα κινδυνολογικά σενάρια που διακινούνται, καθώς το νησί είναι “πράσινο”, δηλαδή στο επίπεδο 1 του υγειονομικού χάρτη της χώρας. Άρα η Ζάκυνθος, όπως και άλλες “πράσινες” αλλά και κίτρινες περιοχές εξαιρούνται των νέων μέτρων, εκτός από αυτό της υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και σε ανοιχτούς και σε κλειστούς χώρους.

Σύμφωνα με  πληροφορίες του zanterport, ενδέχεται να υπάρξει ενός είδους “συγχώνευσης” του επιπέδου 1 με το επίπεδο 2. Ακόμα και αυτό όμως – και πριν αρχίσουν πάλι οι διάφοροι δημοσιολογούντες να γράφουν ό,τι τους κατέβει – δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση αυστηροποίηση των μέτρων ή κλείσιμο της εστίασης στην Ζάκυνθο, αλλά το ότι η κατάσταση στο νησί, όπως και όλες οι υπόλοιπες “πράσινες” περιοχές της χώρας, θα γίνει από “ετοιμότητας” σε “επιτήρησης” και μόνον αυτό.

 

Ανδρέας Παπαδημητρίου

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.