17 Μαΐου 2022 (07:39)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στην Σάμο. Καταστροφές στα τουρκικά παράλια

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο στο Αιγαίο και συγκεκριμένα βορειοδυτικά της Σάμου, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός και…

Ελλαδα Ζακυνθος , 30 Οκτωβρίου, 2020 14:38

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο στο Αιγαίο και συγκεκριμένα βορειοδυτικά της Σάμου, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών η δόνηση ήταν 6.7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε επίκεντρο 19 χλμ βορειοδυτικά της Σάμου, σε θαλάσσιο χώρο και το εστιακό βάθος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι περίπου 2 χιλιόμετρα.

Οι σεισμολόγοι περιμένουν ισχυρούς μετασεισμούς που δεν αποκλείεται να είναι της τάξεως των 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και συστήνουν αυξημένη επιφυλακή και παροτρύνουν τους κατοίκους να μην μπουν στα σπίτια τους εάν παρουσιάζουν ακόμα και υποψία ρωγμής.

Η ισχυρότατη δόνηση που είχε διάρκεια, έγινε αισθητή στη Θεσσαλία, την Αττική, την Πελοπόννησο, σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι κάτοικοι της Σάμου έχουν βγει στους δρόμους, ενώ στα τουρκικά παράλια και συγκεκριμένα στην Σμύρνη έχουν καταρρεύσει κτήρια.

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.