19 Μαΐου 2022 (15:14)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


8 τραυματίες και ζημιές σε κτίρια στην Σάμο από τον σεισμό των 6,7 ρίχτερ

8 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Σάμο, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον ισχυρότατο σεισμό των 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε…

Ελλαδα , 30 Οκτωβρίου, 2020 15:47

8 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Σάμο, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον ισχυρότατο σεισμό των 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε βορειοδυτικά του νησιού. Σοβαρές είναι οι υλικές ζημιές που έχουν σημειωθεί με ολικές ή και μερικές καταρρεύσεις παλαιών κτηρίων. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία της εκκλησίας στο Καρλόβασι τμήμα της οποίας κατέρρευσε.

Στην Σάμο μεταβαίνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ οι σεισμολόγοι περιμένουν ισχυρούς μετασεισμούς που δεν αποκλείεται να είναι της τάξεως των 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και συστήνουν αυξημένη επιφυλακή και παροτρύνουν τους κατοίκους να μην μπουν στα σπίτια τους εάν παρουσιάζουν ακόμα και υποψία ρωγμής.

Ειδικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα μεταβούν στη Σάμο τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών τα ειδικά κλιμάκια του υπουργείου είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να μεταβούν στη Σάμο για την καταγραφή των ζημιών και τον έλεγχο των κτιρίων μέσα στις επόμενες ώρες.

Η ισχυρότατη δόνηση που είχε διάρκεια, έγινε αισθητή στη Θεσσαλία, την Αττική, την Πελοπόννησο, σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

O  ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σάμου έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου

Η σεισμική δόνηση έγινε περισσότερο αισθητή στα νησιά του βορείου του συγκροτήματος όπου προκλήθηκε και μεγαλύτερη ανησυχία. Αρκετοί από τους κατοίκους της Πάτμου, της Κω της Καλύμνου του Αγαθονησίου και των άλλων νησιών εγκατέλειψαν τα σπίτια τους αφού η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα έντονη.

Ζημιές σε κτίρια στη Σάμο άγνωστου ακόμα μεγέθους και έκτασης προκάλεσε ο ισχυρός σημερινός σεισμός. Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην επικοινωνία με το νησί.

Από τη δόνηση προκλήθηκαν ζημιές στα νότια της Χίου ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία ερευνά τυχόν ζημιές και σε άλλες περιοχές.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.