21 Οκτωβρίου 2021 (08:11)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Συνάντηση Ακτύπη – Μενδώνη για Μεταβυζαντινό Μουσείο και αρχοντικό Ρώμα

Με την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε ο βουλευτής Ζακύνθου κ. Διονύσης Ακτύπης και συζήτησαν, μεταξύ άλλων τη συνολική…

Ελλαδα Ζακυνθος , 29 Οκτωβρίου, 2020 08:53

Με την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε ο βουλευτής Ζακύνθου κ. Διονύσης Ακτύπης και συζήτησαν, μεταξύ άλλων τη συνολική ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του Μεταβυζαντινού Μουσείου Ζακύνθου.

Η Υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή, πως το Υπουργείο Πολιτισμού θα αναλάβει άμεσα την εκπόνηση μελέτης για την συνολική ανακαίνιση και αναβάθμιση του Μεταβυζαντινού Μουσείου Ζακύνθου. Μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταφθάσει στο νησί μας ειδικό κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση του Μουσείου στο πλαίσιο των διαδικασιών εκπόνησης της σχετικής μελέτης.

Ακόμα, μείζον ζήτημα της συνάντησης αποτέλεσε και η ένταξη του Ιστορικού Αρχοντικού Ρώμα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Η Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι μετά από εύστοχες ενέργειες της Π.Ι.Ν. έχει ήδη δρομολογηθεί η ένταξη  του Ιστορικού Αρχοντικού Ρώμα στο σχετικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ενώ στις 30 του Οκτώβρη 2020 θα καταφθάσει στο νησί ομάδα υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να επικυρώσουν την αναγκαιότητα να παραμείνει τόσο το ιστορικό κτίριο όσο και η ανεκτίμητη από ιστορικής απόψεως συλλογή Ρώμα στα χέρια της ζακυνθινής κοινωνίας.

Όπως, υπογράμμισε ο βουλευτής, «Η Ζάκυνθος ήταν, είναι και θα είναι λίκνο του πολιτισμού. Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να διασώσουμε και να διατηρήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά».

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.