26 Ιανουαρίου 2022 (21:48)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Παραπομπή του Δημάρχου για νέα πειθαρχικά παραπτώματα ζητούν οι “12”

Την παραπομπή του κ. Αρετάκη για δύο νέα πειθαρχικά παραπτώματα τα οποία, όπως καταγγέλλουν, θεμελιώνουν το ποινικό αδίκημα της παράβασης…

Ελλαδα Ζακυνθος , 26 Οκτωβρίου, 2020 14:58

Την παραπομπή του κ. Αρετάκη για δύο νέα πειθαρχικά παραπτώματα τα οποία, όπως καταγγέλλουν, θεμελιώνουν το ποινικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ζητούν από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, οι γνωστοί 12 δημοτικοί σύμβουλοι.

Αυτή τη φορά ζητούν την παραπομπή του για την μη υλοποίηση αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου για την ανάπλαση της Ταβουλάρη και τα σφαγεία:

“ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Αρμένη Γεωργίου, Αγαλιανού Ιωάννη, Καρακά Σωτήρη, Καμπίτση Θεόδωρου, Ξένου Ανδρέα, Τσαγκαρόπουλου Δημήτριου, Τσουρουνάκη Γεώργιου, Φεραδούρου Ιωάννη, Αβράμη Παναγιώτη, Μαρούδα Διονυσίου, Μυλωνά Παναγιώτη, Τρούσα Διονυσίου, όλων Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ζακύνθου, και κατοίκων ομοίως.

ΚΑΤΑ
Του Νικήτα Αρετάκη του Στεφάνου, Δημάρχου Ζακύνθου.

 

Καταγγέλλουμε εκ νέου τον ως άνω Δήμαρχο Ζακύνθου, διότι αυτός κατά πάγια τακτική του επιμένει να μην εφαρμόζει ειλημμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η πρακτική αυτή του Δημάρχου συνιστά όχι μόνον βαρύτατη προσβολή προς το θεσμό της δημοκρατίας και απαξίωση των αποφάσεων των αρμοδίων συλλογικών οργάνων αλλά και σοβαρότατο πειθαρχικό παράπτωμα και θεμελιώνει την ειδική (αντικειμενική και υποκειμενική) υπόσταση του ποινικού αδικήματος της παράβασης καθήκοντος.

 

Ενδεικτικά, επιφυλασσόμενοι να επανέλθουμε με νέες περιπτώσεις μη δρομολόγησης των διαδικασιών υλοποίησης έτερων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρουμε τη με αριθμό 271/30.9.2019, αντίγραφο της οποίας επισυνάπτουμε στην παρούσα. Σύμφωνα με αυτήν ο Δήμαρχος θα έπρεπε αμελλητί να προβεί σε δημοπράτηση του έργου «Συντήρηση – επισκευή των δημοτικών σφαγείων του Δήμου Ζακύνθου», προκειμένου να πάψει η ταλαιπωρία των Ζακυνθινών οι οποίοι επί μακρό χρονικό διάστημα «θαλασσοπνίγονται» και μπαίνουν σε δυσβάστακτα έξοδα μεταφοράς των προς σφαγή οικόσιτων ζώων στο Νομό Ηλείας.

 

Παράλληλα, αναφέρουμε και τη με αριθμό 315/5.11.2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αντίγραφο της οποίας ομοίως επισυνάπτουμε.  Σύμφωνα με αυτήν ο Δήμαρχος θα έπρεπε άμεσα να δρομολογήσει την ένταξη και χρηματοδότηση της ανάπλασης της οδού Ταβουλάρη της πόλης Ζακύνθου από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, προκειμένου να μη χαθεί η δυνατότητα να γίνει το έργο αυτό πνοής για το Δήμο μας και να μην «κάνει φτερά» η σχετική χρηματοδότηση.

 

Ο ως άνω Δήμαρχος, ωστόσο, όχι μόνο δεν έπραξε τίποτε προς την κατεύθυνση της υλοποίησης όσων το Δημοτικό Συμβούλιο με ευρεία πλειοψηφία αποφάσισε, στις ανωτέρω δύο περιπτώσεις, αλλά αντίθετα κατά τρόπο κοντόφθαλμο πολέμησε και υπονόμευσε συστηματικά τα προαναφερόμενα έργα.

 

Καθίσταται πρόδηλο ότι ο ως άνω Δήμαρχος ενεργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο αφενός απαξιώνοντας τις αποφάσεις που λαμβάνει δημοκρατικά το ανώτατο όργανο του Δήμου Ζακύνθου που δεν είναι άλλο από το Δημοτικό Συμβούλιο και αφετέρου σκοπίμως, αφού του έχουν πολλάκις επισημανθεί οι συνέπειες των πράξεών του και, παρόλα αυτά, αυτός επιμένει στην ίδια παράλογη, αντιδημοκρατική, πεισματική και εν τέλει έκνομη άρνησή του να πράξει ό,τι ο Νόμος και το υπηρεσιακό του καθήκον επιτάσσουν. Προκρίνει δηλαδή ο ως άνω Δήμαρχος την προσωπική του στρατηγική έναντι του συμφέροντος του Δήμου και των δημοτών του.

 

Επειδή η παρούσα είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθινή.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

 

Να προβείτε στα δέοντα ώστε να ελεγχθεί πειθαρχικά ο ως άνω Δήμαρχος για τις ανωτέρω πράξεις και παραλείψεις του.

Να διενεργηθούν τα περαιτέρω νόμιμα.

 

Ζάκυνθος, 21-10-2020

Οι καταγγέλλοντες δημοτικοί σύμβουλοι”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.