21 Οκτωβρίου 2021 (08:35)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Π.Ι.Ν.: 1,5 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στην Ζάκυνθο από το υπ. Ανάπτυξης

5 εκ. ευρώ χρηματοδότηση για αντιπλημμυρικά έργα στα νησιά του Ιονίου, εκ των οποίων το 1.5 εκ. πηγαίνει στην Ζλάκυνθο, …

Ελλαδα Ζακυνθος , 26 Οκτωβρίου, 2020 15:24

5 εκ. ευρώ χρηματοδότηση για αντιπλημμυρικά έργα στα νησιά του Ιονίου, εκ των οποίων το 1.5 εκ. πηγαίνει στην Ζλάκυνθο,  εξασφάλισε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η Περιφέρεια, η οποία σε ανακοίνωσή της, σχετικά, αναφέρει:

“Με την εξασφάλιση μιας νέας χρηματοδότησης ποσού ύψους 5.000.000 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε τον τρέχοντα μήνα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς η Περιφερειακή Αρχή την αντιπλημμυρική θωράκιση των Ιόνιων Νησιών με έργα που έχουν αξιολογηθεί κατά προτεραιότητα, με γνώμονα τον επείγοντα χαρακτήρα τους και  προκειμένου να τα θωρακίσουν ακόμα περισσότερο ενόψει των συχνών ακραίων καιρικών φαινομένων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στην τακτική συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr συζητώντας το θέμα της τροποποίησης του  Ετησίου Προγράμματος Δράσης 2020 και της αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού 2020 της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προχώρησε στην αποδοχή και κατανομή της χρηματοδότησης με την εγγραφή νέου έργου στην ΣΑΕΠ 522 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2020 της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τίτλο “Συντηρήσεις – Αποκαταστάσεις αντιπλημμυρικών έργων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων”, σύμφωνα με την από 13-10-2020 Απόφαση έγκρισης εγγραφής νέου έργου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 €.

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο Τεχνικό Δελτίο Έργου (ΤΔΕ) περιλαμβάνονται υποέργα για κάθε νησί σύμφωνα με τα οποία στην Ζάκυνθο αντιστοιχούν 1.500.000 €.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου δηλώνει πως “στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η οχύρωση κάθε περιοχής  και η ασφάλεια σε όλες τις τοπικές κοινωνίες των νησιών του Ιονίου από τις επιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, τόσο με άμεσες παρεμβάσεις, όσο και με προγραμματισμό κατάλληλων υποδομών βάσει ειδικών μελετών. Δίνουμε οριστικές λύσεις σε παθογένειες ετών με πρόβλεψη και βελτίωση της καθημερινότητας”.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.