26 Ιανουαρίου 2022 (22:37)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Λα.Συ.:”Όχι” στον υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ στον Άγιο Λουκά

Την πλήρη αντίθεσή της με την δημιουργία υποσταθμού και την εγκατάσταση πυλώνων στην πλατεία του Αγίου Λουκά, από την ΔΕΔΔΗΕ,…

Ελλαδα Ζακυνθος , 26 Οκτωβρίου, 2020 09:00

Την πλήρη αντίθεσή της με την δημιουργία υποσταθμού και την εγκατάσταση πυλώνων στην πλατεία του Αγίου Λουκά, από την ΔΕΔΔΗΕ, εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων. Μάλιστα ζητά να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:

“Η Πλατεία του Αγίου Λουκά είναι από τις ελάχιστες πλατείες και χώρους πρασίνου που διαθέτει η Πόλη μας στο κέντρο του αστικού ιστού.
Όμως, τα σχέδια της ΔΕΔΔΗΕ για την κατασκευή τσιμεντένιων πυλώνων ύψους 11 μέτρων και επίγειου υποσταθμού εντός της πλατείας είναι απολύτως απαράδεκτα, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων, υποβαθμίζουν την περιοχή και περιορίζουν ακόμη περισσότερο τον δημόσιο ελεύθερο χώρο!

Η Δημοτική αρχή, παρά την ενδελεχή ενημέρωση από τους κατοίκους και το Τοπικό Συμβούλιο και παρά το δίκαιο αίτημα των κατοίκων για υπογειοποίηση του έργου, δεν έχει πράξει ούτε τα ελάχιστα.

Ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σταθερά θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα την υγεία και την ποιότητα ζωής του λαού και καταγγέλλουμε τις παραπάνω μεθοδεύσεις.
Δυστυχώς, όμως, η όλη στάση μέχρι σήμερα των αρμόδιων φορέων και της ίδιας της Δημοτικής Αρχής φανερώνει ότι τα κέρδη της κάθε εταιρείας τίθενται σε προτεραιότητα μπροστά στην υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων του νησιού. Κυβέρνηση και πολιτικές δυνάμεις, είτε κόμματα είτε παρατάξεις στο Δήμο, που στηρίζουν αυτή τη πολιτική έχουν τεράστιες ευθύνες!

Ζητάμε, λοιπόν, το θέμα της πλατείας του Αγίου Λουκά να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την συμμετοχή των κατοίκων και του Τοπικού Συμβουλίου της πόλης, και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα.”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.