26 Μαΐου 2022 (14:27)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ν. Αρετάκης: “Τώρα που σας κόπηκε η μασούλα να δω τι θα κάνετε”

Με ανάρτησή του την οποία τιτλοφορεί “Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ, ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ”, ο κ. Αρετάκης, επιχειρεί να…

Ελλαδα Ζακυνθος , 23 Οκτωβρίου, 2020 18:10

Με ανάρτησή του την οποία τιτλοφορεί “Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ, ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ”, ο κ. Αρετάκης, επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στις κατηγορίες που του προσάπτονται από την αντιπολίτευση και όχι μόνο, για καθυστέρηση αντιδράσεων, μη τήρηση υπεσχημένων, ανευθυνότητα, αβελτηρία κ.λ.π.

Ο κ. Δήμαρχος χαρακτηρίζει ως “δήθεν” όσους άσκησαν κριτική για καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το νεκροταφείο από τον “Ιανό”, για τα σκουπίδια και την καθαριότητα του νησιού, για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, για την διαχείριση της πανδημίας και γενικότερα για την προστασία και διασφάλιση της δημόσιας υγείας, εκτοξεύοντας κατά τη συνήθη πρακτική του, κατηγορίες για διαπλοκή, υποκρισία κ.λπ

Δείτε την ανακοίνωση του Δημάρχου:

“Από της εκλογής της παρούσης Δημοτικής Αρχής επεδίωξα να ασχοληθώ με την ανθρωπογεωγραφία των αιρετών και υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης και των επιχειρηματιών.
Ήθελα να αναγνωρίσω τις αιτίες που έχουν το Νησί στην πολύπλευρη απαξίωση από άποψη υποδομών και κοινωνικής παρουσίας.
Κατέληξα ότι εις όλους τους τομείς υπάρχουν οι υπεύθυνοι και εργατικοί οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορούν να αποδώσουν διότι τους δημιουργείται ένα περιβάλλον πειθαναγκασμού, οι ανεύθυνοι οι οποίοι συνήθισαν να ζουν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου με αρνητική παρουσία και οι «Δήθεν» οι οποίοι δια ίδιον όφελος υποκρίνονται.
Αναφέρομαι στους «Δήθεν» διότι έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης καθ’ όσον με το ψευδές ενδιαφέρον τους δια τα κοινά προσπαθούν να δημιουργήσουν κοινωνικά ερείσματα και στην ουσία αποσκοπούν στο προσωπικό τους συμφέρον είτε πολιτικό είτε επιχειρηματικό.
Είναι αυτοί οι «Δήθεν» που ενδιαφέρονται για το Νεκροταφείο ενώ επί δεκαετίες το μόνο που έκαναν ήταν να κατασκευάσουν ή να διατηρήσουν ένα παράνομο κυλικείο εις όφελος κάποιου επιχειρηματία, χωρίς πλακοστρώσεις στους διαδρόμους, χωρίς φωτισμό, χωρίς ύδρευση, χωρίς κανονισμό και προγραμματισμό λειτουργίας.
Είναι άλλοι «Δήθεν» που ενδιαφέρονται δια τους νεκρούς ενώ στην ουσία αποκρύπτουν ότι θέλουν να πλήξουν το Δήμαρχο διότι κινδυνεύουν να χάσουν τη χαρακτηριστική εκμετάλλευση επί σειρά ετών της Δημοτικής περιουσίας δια την οποία ερευνάται η νομιμότης.
Είναι οι «Δήθεν» που ενδιαφέρονται δια την καθημερινότητα , τα απορρίμματα, το νερό, τις πλημμύρες, τον καθαρισμό τάφρων, τα σχολεία, τα γήπεδα, ενώ τόσα χρόνια που κατεστράφη το σύνολο των οχημάτων του ΦΟΔΣΑ, που η διαπλοκή στη ΔΕΥΑΖ έφερε την κατάρρευσή της, που οι πλημμύρες είχαν θύματα, που τα σχολεία ήσαν προβληματικά και ακατάλληλα, που τα γήπεδα δεν έχουν ούτε άδειες λειτουργίας ήσαν απόντες και το μόνο που έκαναν τώρα ήταν να τηλεφωνήσουν στον αντιπρόσωπο να μην επισκευάσει το πλυντήριο κάδων για να εξαναγκασθεί ο Δήμαρχος να αποχωρήσει ενωρίτερα.
Άλλοι «Δήθεν» αδιαφορώντας δια την κοινωνική προστασία, την προστασία από τον κορωναϊό και την επίλυση των προβλημάτων του Νησιού αποφάσισαν να απέχουν από τις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας να γίνονται δια ζώσης οι συνεδριάσεις με αντικειμενικό σκοπό να εκφωνούν κηρύγματα εις βάρος του Δημάρχου.
Θυμάμαι χωρίς να το θέλω τα λόγια του πατέρα γνωστού εργολήπτη: «Τώρα που σας κόπηκε η μασούλα να δω τι θα κάνετε».
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΡΕΤΑΚΗΣ”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.