24 Ιανουαρίου 2022 (13:41)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Τώρα θα φανεί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Του Δ. Π. Ιθακήσιου

Η ένταση με την Τουρκία αυξάνεται συνεχώς. Θα περάσουμε ως φαίνεται μία μακρά περίοδο που θα παίζει σε τεντωμένο σχοινί,…

Αρθρογραφία Ελλαδα Ζακυνθος , 21 Οκτωβρίου, 2020 11:00

Η ένταση με την Τουρκία αυξάνεται συνεχώς. Θα περάσουμε ως φαίνεται μία μακρά περίοδο που θα παίζει σε τεντωμένο σχοινί, η πρόκληση κάποιου θερμού επεισοδίου. Το θέλει διακαώς ο κ. Ερντογάν αυτό, το πάει κάθε στιγμή στα άκρα και προσπαθεί να μας οδηγήσει σε κινήσεις που θα μας υποχρεώσουν σε αντίδραση και ενδεχομένως σε δύσκολη θέση διεθνώς.

Οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι δείχνουν να μας υποστηρίζουν, τουλάχιστον φραστικά, αν ξεκινήσει μια στρατιωτική εμπλοκή, δεν είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να έχουν την ίδια στάση, ειδικά αν ξεκινήσουμε πρώτοι, ασχέτως αν έχουμε δίκιο και έχουν εξαντληθεί η υπομονή και η ανοχή.

Θέλει μεγάλη ψυχραιμία και εκμετάλλευση κάθε διεθνούς διπλωματικού και επικοινωνιακού καναλιού που θα εκθέτει την Τουρκία και θα ενημερώνει λεπτομερειακά για τις ενέργειες της. Το εμπάργκο όπλων προς τη Τουρκία από τις χώρες της Ευρώπης, Γερμανία – Ιταλία – Ισπανία, θα είναι μια σοβαρή εξέλιξη και αξιόλογο μέτρο πίεσης προς τον κ. Ερντογάν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έθεσε ξεκάθαρα και ο Υπουργός Εξωτερικών το επανέλαβε με επιστολή του στους ομολόγους του. Θα δούμε αν αυτά που λένε για Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ισχύουν ή είναι μόνον λόγια.

Διονύσης Π. Ιθακήσιος

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.