07 Δεκεμβρίου 2021 (20:50)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Προτεραιότητα της Περιφέρειας η αποκατάσταση της Αγίας Μαύρας. Αυτοψία της Κ. Μοθωναίου στο ναό

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαυρας στο Μαχαιράδο η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Πολιτισμού Κατερινα Μοθωναίου και ο…

Ελλαδα Ζακυνθος , 21 Οκτωβρίου, 2020 15:23

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαυρας στο Μαχαιράδο η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Πολιτισμού Κατερινα Μοθωναίου και ο μελετητής κ. Γεώργιος Αντωνίου προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η επικαιροποίηση της μελέτης για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάσταση του Ναού και ακολούθως η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων.

 

Το έργο επιμερίζεται σε υποέργα που περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση ξυλόγλυπτου διάκοσμου του ναού και κατασκευή ξυλόγλυπτου άμβωνα, θυρών, υπέρθυρων και Αγίας Τράπεζας, την αγιογράφηση πλευρικών τμημάτων του ναού, του γυναικωνίτη, της οροφής, ζωγραφικό διάκοσμο αυτών και χρυσώματα και τέλος οικοδομικά στοιχεία ολοκλήρωσης αποκατάστασης του κτηρίου στο σύνολο του ναού.

 

Το Δεκέμβρη του 2013 μεταξύ των θεμάτων που απασχολούσαν την τοπική επικαιρότητα ήταν και η ευχάριστη είδηση της ένταξης του έργου “Ολοκλήρωση εργασιών αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίας Μαύρας, Μαχαιράδου Ζακύνθου”. Το έργο τελικά απεντάχθηκε, καθώς παρουσιάστηκαν ελλείψεις και εκκρεμότητες στο φάκελο που υποβλήθηκε.

 

Η συνεχής παρακολούθηση και οι επίμονες προσπάθειες από εμένα ως Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πολιτισμού με την καθοδηγηση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων θα οδηγήσει στην αποκατάσταση  ενός ιερού Ναού θρησκευτικού και πολιτιστικού μνημείου που “πληγώθηκε” από την πυρκαγια πριν από χρόνια μετατρέπωντας το κάλος του και την Ιερα Εικόνα της Αγίας Μαυρας σε σταχτες.

 

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.