24 Ιανουαρίου 2022 (13:05)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Κίνητρα για προσέλκυση νέου ιατρικού προσωπικού στην Ζάκυνθο. Ψηφίστηκε η τροπολογία

Ένα πάγιο αίτημα για τον χαρακτηρισμό του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου και των Κέντρων Υγείας του νησιού μας ως δομές υγείας…

Ελλαδα Ζακυνθος , 21 Οκτωβρίου, 2020 11:21

Ένα πάγιο αίτημα για τον χαρακτηρισμό του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου και των Κέντρων Υγείας του νησιού μας ως δομές υγείας που εδρεύουν σε άγονες και απομακρυσμένες περιοχές, κατηγορίας Α’, έγινε πραγματικότητα μετά την υπερψήφιση από την Ελληνική Βουλή της τροπολογίας την οποία κατέθεσαν, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας, οι Βουλευτές Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης, Κεφαλληνίας Παναγής Καππάτος και Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς.

 

Η τροπολογία αυτή αποτελεί μια σπουδαία θεσμική παρέμβαση μέσω της οποίας τα νησιά της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Λευκάδας  εντάσσονται πλέον στην ανώτατη κλίμακα παροχής σημαντικών οικονομικών, επιστημονικών, βαθμολογικών, αδειοδοτικών κ.α. κινήτρων για την άμεση προσέλκυση σε αυτά νέου ιατρικού προσωπικού, που θα ενισχύσει το αίσθημα «υγειονομικής ασφάλειας» των τοπικών μας κοινωνιών.

 

Να σημειωθεί πως με διάταξη νομοσχεδίου του Υπουργείο Εσωτερικών, που πρόσφατα ψηφίστηκε, ήδη ενισχύθηκαν σημαντικά τα κίνητρα για την προσέλκυση προσωπικού στο νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας του νησιού μας, αφού σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη, οι νησιωτικοί δήμοι μπορούν να παρέχουν δωρεάν σίτιση και κατάλυμα διαμονής, μεταξύ άλλων και στο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των κέντρων υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων καθώς και στο προσωπικό́ του (ΕΚΑΒ), που παρέχει υπηρεσία στις περιοχές δικαιοδοσίας τους.

 

Ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου θα ήθελε να ευχαριστήσει από καρδίας τόσο τους συναδέλφους του Βουλευτές Κεφαλονιάς και Λευκάδας κκ Π. Καππάτο και Α. Καββαδά για την πολύτιμη συμβολή τους όσο και τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια και τον Υφυπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη για την θεμελιώδους σημασίας στήριξή τους.

 

Όπως δήλωσε ο Βουλευτής, «Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση και πληρέστερη στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του Νησιού μας».

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.