18 Μαΐου 2022 (00:20)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Νοσοκομείο Ζακύνθου: 850.000 ευρώ για ενεργειακές παρεμβάσεις.

“Πράσινο” γίνεται το νοσοκομείο Ζακύνθου μετά την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 853.904,92 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», του…

Ελλαδα Ζακυνθος , 16 Οκτωβρίου, 2020 11:15

“Πράσινο” γίνεται το νοσοκομείο Ζακύνθου μετά την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 853.904,92 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», του έργου ενεργειακής αναβάθμισής του, με το οποίο θα επιτευχθεί εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας άνω του 35% και μείωση των εκπομπών CO2 κατά περίπου 45%!

Την διεκπεραίωση και την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.». Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την υλοποίηση του οποίου είχε δεσμευθεί ο βουλευτής Ζακύνθου και την οποία “έτρεξε” η διοίκηση του νοσοκομείου.

Από το γραφείο τύπου του κ. Ακτύπη εξεδόθη η εξής ανακοίνωση, σχετικά με το θέμα:

“Ακόμα μια θεμελιώδους σημασίας υπόσχεση του Βουλευτή Ν. Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη προς τη Ζακυνθινή κοινωνία γίνεται πραγματικότητα. Με την από 8ης Οκτωβρίου 2020 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΚτΥπ Α.Ε.» εγκρίθηκε η αποδοχή της υλοποίησης του έργου: «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Α.Π.Ε. ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 853.904,92 ευρώ.

 

Να υπογραμμιστεί πως, μετά από παρεμβάσεις του Βουλευτή, η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» αναλαμβάνει εξολοκλήρου τη διεκπεραίωση και την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020».

 

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο έργο, περιλαμβάνει την Αξιοποίηση Συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μέσω των οποίων θα επιτευχθεί η εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας άνω του 35%. Παράλληλα, με τις σχετικές ενεργειακές παρεμβάσεις θα επωφεληθούν σημαντικά οι ασθενείς, οι επισκέπτες, καθώς και το προσωπικό του Νοσοκομείου, αφού θα απολαμβάνουν καλές συνθήκες θερμικής άνεσης καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και σημαντικό περιβαλλοντικό όφελος, αφού θα έχουμε μείωση των εκπομπών CO2 κατά περίπου 45%.

 

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Βουλευτής, «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδίας τόσο τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κύριο Κ. Καραμανλή, όσο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΚτΥπ Α.Ε.» κύριο Θ. Γιάνναρη, για την ταχύτατη ανταπόκρισή τους στο αίτημά μου να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ανάληψης της υλοποίησης του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου από την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.». Ακόμα, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κυρία Ρ. Κράτσα, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, επίσης, στον Διοικητή κυριο Γ. Ραγκούση καθώς και στο προσωπικό του Νοσοκομείου μας, που εργάστηκαν και αυτοί από την πλευρά τους για την επίτευξη του εν λόγω στόχου.

 

Η ένταξη του Νοσοκομείου μας στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την υλοποίηση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης και αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, βρισκόταν για πολύ καιρό στον πάγο, λόγω αδικαιολόγητων χρονικών καθυστερήσεων.  Ωστόσο, μετά από σειρά ενεργειών καταφέραμε να ανοίξουμε τον δρόμο για την υλοποίηση του έργου αυτού».”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.