24 Ιανουαρίου 2022 (13:26)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Την άλλη εβδομάδα ξεκινά η καταβολή αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για «Ιανό»

Η καταβολή των αποζημιώσεων ΕΛΓΑ προς τους πληγέντες από το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού», μεταξύ αυτών και των δικαιούχων της…

Ελλαδα Ζακυνθος , 14 Οκτωβρίου, 2020 11:00

Η καταβολή των αποζημιώσεων ΕΛΓΑ προς τους πληγέντες από το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού», μεταξύ αυτών και των δικαιούχων της Ζακύνθου αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων δέκα ημερών σύμφωνα με τον κ. Μάκη Βορίδη.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από την Βουλή προανήγγειλε κατάθεση τροπολογίας την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να επέλθει τροποποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε οι πληγέντες αγρότες να λαμβάνουν άμεσα το 100% της αποζημίωσης που δικαιούνται. Η έγκριση της ρύθμισης από την εθνική αντιπροσωπεία θα ξεκλειδώσει την διαδικασία καταβολής των ποσών. Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη η εκταμίευση θα ξεκινήσει τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιανουαρίου.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου εκτιμούν ότι τα καταβληθέντα ποσά θα ξεπεράσουν τα 100 εκ. ευρώ ενώ όπως τόνισε ο κ. Βορίδης υπήρξε επιπρόσθετη ενίσχυση του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.