21 Οκτωβρίου 2021 (07:44)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Εθνικό Στάδιο. Του Γ. Μάργαρη

Στο Εθνικό Στάδιο υπήρχε γήπεδο Μπάσκετ μέχρι το 2006 που κρίθηκε ακατάλληλο λόγω σεισμού και κατεδαφίστηκε πριν τρία χρόνια. Έκτοτε η…

Αρθρογραφία Ελλαδα Ζακυνθος , 14 Οκτωβρίου, 2020 10:15

Στο Εθνικό Στάδιο υπήρχε γήπεδο Μπάσκετ μέχρι το 2006 που κρίθηκε ακατάλληλο λόγω σεισμού και κατεδαφίστηκε πριν τρία χρόνια. Έκτοτε η ΑΓΕΖ φιλοξενείται κυρίως στο σχολικό συγκρότημα της Παναγούλας που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του συλλόγου αλλά ούτε και το Βόλεϊ που στεγάζεται στον ίδιο χώρο.

Η μοναδική θέση για ανέγερση νέου σύγχρονου γυμναστηρίου δεν μπορεί να είναι άλλη από τον χώρο που προϋπήρχε το κλειστό γήπεδο που ανέδειξε τόσους αθλητές φιλοξένησε πλήθος εκδηλώσεων και στέγασε μέχρι μετανάστες και πρόσφυγες

Η Ζάκυνθος χρειάζεται να έχει ένα ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα αθλητικών εγκαταστάσεων, μαζί με τον στίβο και το γήπεδο ποδοσφαίρου. Το μπάσκετ όπως και το Βόλεϊ είναι ερασιτεχνικά αθλήματα και κατά κύριο λόγο οι αθλητές είναι μικρής ηλικίας από 6-18 ετών. Η μετακίνηση των παιδιών από τους γονείς σε περιοχές απομακρυσμένες όπως το Φιολίτι θα είναι ένα επιπλέον εμπόδιο.

Οι φιλοξενούμενες ομάδες που έρχονται στο νησί για αγώνες πρωταθλήματος Παίδων, Παμπαίδων, Εφήβων, Γυναικών αλλά και Ανδρών δεν είναι επαγγελματικές ομάδες, δεν έχουν διανυκτέρευση και θα ήταν άλλωστε οικονομικά αδύνατον να έχουν, απλά μετακινούνται συνήθως με ταξί από το λιμάνι στο γήπεδο και αντίστροφα μέσα σε πολύ στενά χρονικά περιθώρια λόγω περιορισμένων ακτοπλοϊκών δρομολογίων ειδικά τον Χειμώνα.

Ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο κοντά στην πόλη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για διάφορες άλλες εκδηλώσεις όπως συνέδρια, εκθεσιακός χώρος, διοργάνωση συναυλιών, πολιτικές συγκεντρώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στον ίδιο χώρο του Εθνικού Σταδίου υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για την λειτουργία και την συντήρηση των υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου και στίβου. Δεν υπάρχουν άλλοι δημόσιοι χώροι διαθέσιμοι στην ευρύτερη περιοχή που να τηρούν όλους τους πολεοδομικούς όρους δόμησης για κτίριο περίπου 1200 m2 και τις προϋποθέσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού όπως π.χ. πλάτος δρόμου πρόσβασης, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ κτλ.

Η ΑΓΕΖ πρέπει να είναι στον χώρο της εκεί που ξεκίνησε το 1980 το τμήμα στίβου και αργότερα το μπάσκετ στο Εθνικό Στάδιο όπως άλλωστε συμβαίνει σχεδόν σε όλους τους νομούς της Ελλάδος.

 

Γιώργος Μάργαρης

Πρόεδρος ΑΓΕΖ

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.