26 Μαΐου 2022 (13:35)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Σταύρος Κοντονής και ΣΥΡΙΖΑ. Του Δ. Π. Ιθακήσιου

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή κατά του κόμματος του και του Αλέξη Τσίπρα. Από την…

Αρθρογραφία Ελλαδα Ζακυνθος , 11 Οκτωβρίου, 2020 11:10

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή κατά του κόμματος του και του Αλέξη Τσίπρα. Από την ημέρα που έφυγε από Υπουργός Δικαιοσύνης η στάση του άλλαξε κσι ήταν απλά θέμα χρόνου να επιτεθεί. Έδειχνε σε κάθε περίπτωση την διάθεση του για εκδίκηση και όπως λέει και ο λαός η εκδίκηση “είναι πιάτο που τρώγεται κρύο”.

Ούτε και τα όσα είπε για τους ποινικούς κώδικες ήταν άγνωστα στους νομικούς κύκλους, πριν ψηφιστούν παραμονές των εκλογών, πολλοί τοποθετήθηκαν και έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου και για τη δική της Χρυσής Αυγής.

Φυσικά μπροστά στο να χάσει η Νέα Δημοκρατία την αυτοδυναμία, κάθε μέσο ήταν θεμιτό για κάποια “κεφάλια” του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ότι όμως ο Σταύρος Κοντονής επέλεξε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή να εκφραστεί, είναι και σημαδιακό και πολύ αρνητικό, για την εικόνα που προσπαθεί να φτιάξει ο Αλέξης μαζί με τους τέως Πασόκους γύρω του.

Ίσως και εδώ να είναι η αιτία της επίθεσης. Ναι υπήρχε θυμός και διάθεση εκδίκησης,όμως τα περί Σταλινικού μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, χτυπούσαν ευθέως το νέο αρχηγικό προφίλ του Αλέξη Τσίπρα.

Γέννημα και θρέμμα της ανανεωτικής αριστεράς ο Σταύρος, ίσως και πολλοί άλλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτά δεν τα ανέχονται. Περνάνε εύκολα σε στελέχη προερχόμενα από το ΚΚΕ που τα έμαθαν εκεί και σε προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι σε στελέχη που γεννήθηκαν πολιτικά στο ΚΚΕ εσωτερικού και στις άλλες ανανεωτικές δυνάμεις.

Θα δούμε και άλλα, μέχρι να γίνει ο μετασχηματισμός που θέλει ο αρχηγός στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πάντως με το Σταύρο Κοντονή δεν “ξεμπερδέψαν” με με μια διαγραφή. Έχει πολιτικό μέλλον, πάντα στην αριστερά, ας αφήσουν τα παλιά περί ‘νερού στο μύλο της αντίδρασης” και δεν θα τα παρατήσει .

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.