25 Ιανουαρίου 2022 (12:23)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Το τέλος της δίκης της Χρυσής Αυγής. Του Δ. Π. Ιθακήσιου

Μια ιστορική απόφαση του Δικαστηρίου έστειλε για δεύτερη φορά στα αζήτητα το Ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Την πρώτη ήταν…

Αρθρογραφία Ελλαδα Ζακυνθος , 8 Οκτωβρίου, 2020 10:11

Μια ιστορική απόφαση του Δικαστηρίου έστειλε για δεύτερη φορά στα αζήτητα το Ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Την πρώτη ήταν ο ίδιος ο λαός, όταν με την ψήφο του, το βράδυ της νίκης της Νέας Δημοκρατίας, της στερούσε το 3% και την είσοδο στη Βουλή.

Η χθεσινή απόφαση δικαιώνει και το αίσθημα των πολιτών,βαλλά και όλους εκείνους που αμέσως μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δρομολόγησαν πολιτικά και δικαστοκά, την ανάδειξη του παράνομου ρόλου της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Ας είμαστε ειλικρινείς, χωρίς την πολιτική απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, το ίδιο βράδυ της δολοφονίας Φύσσα και τις ενέργειες του Νίκου Δένδια, να ενοποιήσει τους φακέλους που έχριζαν δικαστικής διερεύνησης και να τις καταθέσει όλες μαζί στον Άρειο Πάγο, που άξιοι Δικαστές τεκμηρίωσαν τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, η τωρινή απόφαση του δικαστηρίου δεν θα υπήρχε.

Τώρα όλοι είναι ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι που η Δικαιοσύνη έβαλε τέλος στη δράση αυτού του κόμματος. Όμως κάποια πράγματα δεν πρέπει να ξεχαστούν.

Τη δύναμη σε αυτή την νεοναζιστική οργάνωση την έδωσαν οι πλατείες κατά των μνημονίων και οι ανεξέλεγκτες πολιτικές στο μεταναστευτικό. Στην άνω και κάτω πλατεία Συντάγματος, κάποιοι βρίσκονταν πολύ κοντά σε επεισόδια και ξυλοδαρμούς.

Κάποιοι ευθύνονται για την κατάσταση στις γειτονιές της Αθήνας, όπως τον Άγιο Παντελεήμονα και όχι μόνον. Κάποιοι στη Βουλή δήλωσαν ευπρόσδεκτες τις ψήφους της Χρυσής Αυγής σε κρίσιμες ψηφοφορίες όπως στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, αντίθετα ο Σταύρος Δήμας δήλωσε ότι δεν θα αποδεχόταν την εκλογή των ως Προέδρου της Δημοκρατίας με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, να τα λέμε και αυτά.

Κάποιοι έδωσαν βήμα στον Κασιδιάρη να ταξιδεύει σε ακριτικά νησιά και να στέλνει τα εθνικιστικά διχαστικά μηνύματα του. Κάποιοι δεν εύρισκαν αίθουσα για να συνεδριάζει το δικαστήριο και η δική κράτησε πέντε χρόνια, εκ των οποίων τα τέσσερα κυβερνούσαν οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Ήταν σε κάποιους πολιτικά βολικό η Χρυσή Αυγή να υπάρχει μήπως έκοβε ψήφους της Νέας Δημοκρατίας. Αυτά τα καταλαβαίνει και ένα παιδάκι. Θετικό που τώρα, όλο το πολιτικό σύστημα ενωμένο, δηλώνει και διαδηλώνει υπέρ της απόφασης, όμως η υποκρισία κάποιων δεν ξεχνιέται και η αλήθειες δεν κρύβονται.

Ο αγώνας κατά του, κάθε μορφής φασισμού και ολοκληροτισμού συνεχίζεται αδιάκοπα,με μπροστάριδες πάντα τους Φιλελεύθερους. Χωρίς τη βούληση της Κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου τίποτα ή σχεδόν τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί στον αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής και αυτό ας μην το ξεχνάμε.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.