17 Μαΐου 2022 (08:11)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ο Σ. Κοντονής κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για συκοφαντίες και σταλινισμό… τώρα…

Και ξαφνικά ο Σταύρος Κοντονής διαπιστώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα το οποίο υπηρέτησε πιστά από πολλές θέσεις με σημαντικότερη…

Ελλαδα Ζακυνθος , 8 Οκτωβρίου, 2020 18:27

Και ξαφνικά ο Σταύρος Κοντονής διαπιστώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα το οποίο υπηρέτησε πιστά από πολλές θέσεις με σημαντικότερη εκείνη του υπουργού Δικαιοσύνης επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χρησιμοποιεί σταλινικές πρακτικές και συκοφαντεί. Βέβαια το ότι το ανακάλυψε σήμερα, που είναι εκτός Βουλής και απομονωμένος από τους υπόλοιπους στο κόμμα, όπως λένε “συντροφικές” γλώσσες στην Κουμουνδούρου, καθόλου τυχαίο δεν είναι.

Το ερώτημα είναι γιατί ο κ. Κοντονής όλα όσα κατήγγειλε σήμερα, δεν τα κατήγγειλε νωρίτερα., τότε που και θέση είχε και μάλιστα ισχυρή σε κυβέρνηση και κόμμα και ο λόγος του πέρναγε και είχε μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι σήμερα…

“Η προσπάθεια της κυβέρνησης να συνδέσει την παραίτησή μου από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με υπαρκτές και σοβαρές ενστάσεις που είχα και διατηρώ, για τον τρόπο ψήφισης και το περιεχόμενο διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα, αποτελεί ευθεία διαστρέβλωση των λεγομένων μου, κατά τη συνήθη πρακτική της ΝΔ”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προσθέτει:

“Για πολλοστή φορά τονίζω, ότι η παραίτησή μου υποβλήθηκε στον Πρόεδρο του κόμματος προ τριημέρου και σχετίζεται αποκλειστικά με την καταστροφική εσωστρέφεια, τις ομαδοποιήσεις, τους εσωτερικούς μηχανισμούς και τις δημόσιες αντεγκλήσεις στελεχών του κόμματος εν όψει του συνεδρίου και άλλων σοβαρών εσωκομματικών προβλημάτων τα οποία σε μόνιμη βάση συγκροτούν την πλέον αρνητική εικόνα για το κόμμα και την προοδευτική παράταξη.

Τη στιγμή μάλιστα που απέναντί μας υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία έχει αποτύχει στη διαχείριση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων.

Επαναλαμβάνω όμως για μια ακόμη φορά, ότι απαράδεκτες διατάξεις στο νέο Ποινικό Κώδικα, όπως η κατάργηση της παρεπόμενης ποινής στερήσεως πολιτικών δικαιωμάτων και η μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα ήταν σοβαρά και ανεπίτρεπτα λάθη”.

Το καλύτερο όμως ο κ. Κοντονής το φύλαγε για το τέλος της δήλωσής του, όπου έβαλε ευθέως κατά του κόμματος τις πρακτικές και πολιτικές του οποίου όλοι θυμούνται ότι στήριζε με ιδιαίτερο πάθος:

“Χαίρομαι γιατί πληροφορήθηκα ότι με πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα κατατεθεί τροπολογία επαναφοράς των καταργημένων διατάξεων και ελπίζω να τύχει της στήριξης όλων των δημοκρατικών κομμάτων.

Τέλος, επιστρέφω αυτούσια στους εκδότες της, την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ως μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού και απαξιώ να την σχολιάσω”.

 

Ανδρέας Παπαδημητρίου

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.