19 Μαΐου 2022 (14:52)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


ΕΛΜΕΖ: Καταγγελία για τη μη έγκριση ολιγομελών στο ΕΝΕΕΓΥΛ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καταγγέλλει τη μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων στο ΕΝΕΕΓΥΛ. Πιο συγκεκριμένα, το αίτημα του σχολείου, που ιδρύθηκε…

Ελλαδα Ζακυνθος , 6 Οκτωβρίου, 2020 11:20

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καταγγέλλει τη μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων στο ΕΝΕΕΓΥΛ. Πιο συγκεκριμένα, το αίτημα του σχολείου, που ιδρύθηκε πέρυσι και απευθύνεται σε μαθητές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες, για έγκριση τμημάτων στην Α και Β Γυμνασίου και Α Λυκείου απορρίφθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων! Με λίγα λόγια, ακόμα και μαθητές οι οποίοι φοίτησαν πέρσι στο σχολείο υποχρεώνονται να το εγκαταλείψουν. Έτσι, η λειτουργία ενός σχολείου το οποίο ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα στέγασης, μεταφοράς μαθητών και επάνδρωσης με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και το οποίο αφορά τον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής υπονομεύεται.

Η στάση αυτή της Περιφερειακής Δ/νσης δεν αιφνιδιάζει. Αποτελεί συνέχεια της πολιτικής παστώματος των μαθητών μέσα σε 25άρια και 27άρια τμήματα, της αδιοριστίας των εκπαιδευτικών και των εξαιτίας της χιλιάδων χαμένων ωρών, της έλλειψης μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, με λίγα λόγια μιας πολιτικής που και πριν την πανδημία έκοβε και έραβε τις ανάγκες των μαθητών στα μέτρα του κρατικού προϋπολογισμού που «πάντοτε έχει» για φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις για τα μονοπώλια αλλά «ποτέ δεν έχει» για την υγεία και την παιδεία του λαού.

Απαιτούμε

·         Άμεση έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων του νησιού χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·         Εδώ και τώρα επίλυση των προβλημάτων στέγασης και μεταφοράς μαθητών του ΕΝΕΕΓΥΛ

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.