26 Μαΐου 2022 (13:41)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ο… ζακυνθινός Καλλικράτης. Του Δ. Π. Ιθακήσιου

Με αδιαφορία και πολλές φορές με σαρκασμό, παρακολουθούν οι πολίτες τις ανακατατάξεις στο Δήμο Ζακυνθίων. Εδώ έχει γίνει μια σοβαρή…

Αρθρογραφία Ελλαδα Ζακυνθος , 1 Οκτωβρίου, 2020 12:21

Με αδιαφορία και πολλές φορές με σαρκασμό, παρακολουθούν οι πολίτες τις ανακατατάξεις στο Δήμο Ζακυνθίων. Εδώ έχει γίνει μια σοβαρή καθυστέρηση ανάγνωσης του νόμου των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με το σύστημα που επελέγη, όμως από τη στιγμή που συμμετέχεις ξέρεις και τους όρους του παιχνιδιού. Ήταν ένα εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής που ξεκάθαρα προέτρεπε, μετά τις εκλογές, συνεργασίες παρατάξεων και προσώπων.

Με προϋποθέσεις και κανόνες φυσικά, που τους περισσότερους έθεσε η νέα κυβέρνηση και ο υπουργός εσωτερικών διακρίνοντας τις αδυναμίες.

Στο Δήμο μας επιλέγει δυστυχώς, να είναι κλειστές οι πόρτες σε συνεργασίες στον πρώτο χρόνο και ορθάνοιχτες τώρα. Θα μπορούσε κανείς να πει, κάλιο αργά παρά ποτέ, όμως εδώ έχουν συμβεί κάποια πράγματα που χρήζουν διευκρινίσεων.

Πρώτα διαλύθηκε η πλειοψηφία και έμειναν ελάχιστοι σύμβουλοι στο πλευρό του Δημάρχου. Μάλιστα αυτά έγιναν και με δημόσιες αντεγκλήσεις και κατόπιν άρχισε μια εκχώρηση αρμοδιοτήτων και αντιδημαρχιών, σε κάθε ενδιαφερόμενο από άλλους συνδυασμούς, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι περιλαμβάνουν αυτές οι συνεργασίες.

Πάντως απέχουν από όσα ειπώθηκαν προεκλογικά και από τις δύο πλευρές. Τώρα αν αυτό φέρει καλά αποτελέσματα για το Δήμο, τη Ζάκυνθο και τα πρόβληματα, αυτό θα είναι ότι καλύτερο και το επιθυμητό.

Επομένως και οι όποιες ενστάσεις για τον τρόπο που γίνονται όλα αυτά θα κριθεί εκ του αποτελέσματος εν τέλει.

Ας βάλουν λοιπόν τα δυνατά τους οι φρεσκοδιορισμένοι, ώστε με τη δουλειά τους, να ” “βουλώσουν” το στόματα των διαμαρτυρομένων .

Διονύσης Π. Ιθακήσιος

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.