25 Ιανουαρίου 2022 (13:35)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Οι καταλήψεις των σχολείων. Του Δ. Π. Ιθακήσιου

Κάποτε θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ως ευνομούμενη κοινωνία, κυρίως όμως να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας, ότι δεν μπορεί…

Αρθρογραφία Ελλαδα Ζακυνθος , 29 Σεπτεμβρίου, 2020 11:04

Κάποτε θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ως ευνομούμενη κοινωνία, κυρίως όμως να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας, ότι δεν μπορεί οι λίγοι να επιβάλλουν την γνώμη τους στους πολλούςς και αυτό να λέγεται και δημοκρατική απόφαση και πράξη. Αυτά μόνο στη χώρα μας συμβαίνουν και γίνονται ανεκτά και από την Πολιτεία.

Για πολλοστή φορά λοιπόν, τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης άρχισαν το γνωστό φαινόμενο να τελούν υπό κατάληψη. Ελάχιστοι μαθητές υποκινούμενοι συνήθως από εξωτερικές πολιτικές δυνάμεις, μπαίνουν τα χαράματα στη σχολική μονάδα, κλείνουν πόρτες με λουκέτα και αλυσίδες, τοποθετούν θρανία σε εισόδους και απαγορεύουν στους υπόλοιπους να εισέλθουν και να πραγματοποιήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Εδώ ξεκινάει και μια επαναλαμβανόμενη κάθε χρόνο διαδικασία. Γονείς και παιδιά που θέλουν να γίνει μάθημα διαπληκτίζονται και χειροδικούν με τους καταληψίες, πολλοί άλλοι αδιαφορώντας ή βολευόμενοι από την εξέλιξη, γεμίζουν παραπλήσιες καφετέριες.

Φέτος με τον κορωνοϊό τις μάσκες και το “συνωστισμό” στις σχολικές τάξεις, προστέθηκαν και αιτήματα επίκαιρα, μαζί με τα γνωστά παλιά και τετριμμένα.

Μια κατάσταση που μόνο σοβαρότητα, νομιμότητα και δημοκρατική παιδεία, δεν δείχνει.

Τι πρέπει να γίνει; Αντιλαμβάνομαι ότι το πρόβλημα είναι δύσκολο και το ότι χρονίζει κάτω από όλες τις κυβερνήσεις αυξάνει την δυσκολία. Μην ξεχνάμε ότι κάποιοι έκαναν πολιτική καριέρα με τις καταλήψεις. Πάντως πρέπει να γίνει κάτι άμεσα και ξεκάθαρα, πριν η κατάσταση ξεφύγει και η μειοψηφία εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και μεταβάλει τη χαβαλέ κατάληψη σε κάτι πολύ χειρότερο, με την ανοχή ή τη συμβολή πολλών και γνωστών κύκλων.

 

Διονύσης Π. Ιθακήσιος

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.