18 Ιανουαρίου 2022 (02:36)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Π.Ι.Ν.: 1.5 εκ. ζημιές άφησε πίσω του ο “Ιανός”. Εντός 15 ημερών προκαταβολές αποζημιώσεων

Περισσότερες από 170 είναι οι επιχειρήσεις στην Ζάκυνθο που έχουν δηλώσει ότι υπέστησαν ζημιές από τον “Ιανό”, με το ύψος…

Ελλαδα Ζακυνθος , 28 Σεπτεμβρίου, 2020 11:05

Περισσότερες από 170 είναι οι επιχειρήσεις στην Ζάκυνθο που έχουν δηλώσει ότι υπέστησαν ζημιές από τον “Ιανό”, με το ύψος τους, σύμφωνα με τις δηλώσεις των ίδιων των ιδιοκτητών, να φτάνει το 1,5 εκ. ευρώ!

Την ίδια ώρα το κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ συνεχίζει τις αυτοψίες, έχοντας καταγράψει τις ζημιές σε περισσότερα από 80 ακίνητα, ενώ είναι προς εξέταση περί τα 100 ακόμα.

“Είμαστε σε επικοινωνία με τον Γ.Γ. Οικονομίας τον κ. Τριαντόπουλο για να προχωρήσει η διαδικασία της αποζημίωσης για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές” δήλωσε ο αντιπεριφερειάχης Ζακύνθου, κ. Στασινόπουλος, επισημαίνοντας ότι παράλληλα οι τεχνικές υπηρεσίες εκπονούν τεχνικά δελτία, ώστε να αποτυπωθεί το μέγεθος της ζημιάς στο οδικό δίκτυο και σε άλλα σημεία ευθύνης της Περιφέρειας.

Σχετικά με τα προβλήματα που υπήρξαν στην ηλεκτροδότηση του νησιού δήλωσε ότι: “Είχαμε στείλει έγγραφα στον ΔΕΔΔΗΕ και τους πιέζαμε να στείλουν συνεργεία στο νησί μας όπως και έκαναν, μόλις άνοιξε η πορθμειακή γραμμή».

Η αντιπερειφερειάχης Οικονομικών, κ. Μοθωναίου, αναφερόμενη στις αποζημιώσεις που θα δοθούν στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, τόνισε: “Έχουμε τη διαβεβαίωση ότι μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα πάρουν προκαταβολικά ένα ποσό της τάξεως των 8.000 ευρώ όλοι όσοι έχουν πληγεί, προκειμένου να καλύψουν τις πρώτες τους ανάγκες. Στη συνέχεια απολογιστικά θα γίνει η πληρωμή, μέσα από τις διαδικασίες που θα γίνουν”.

Η Περιφερειάρχης, κ. Κράτσα Τσαγκαροπούλου, αφού επεσήμανε ότι το σημαντικότερο όλων ήταν ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες απώλειες , εξήρε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας τονίζοντας ότι τα αντανακλαστικά τους λειτούργησαν άψογα. “Είμαστε σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση για να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο την πολιτική της βούληση να γίνουν γρήγορα και αποτελεσματικά οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις αλλά και για να επισημάνουμε ιδιαιτερότητες που έχει η περιοχή μας”, δήλωσε προσθέτοντας πως τόνισε στην κυβέρνηση, σχετικά με το νομοσχέδιο για τις αποζημιώσεις από τον “Ιανό” ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη το θέμα της εποχικότητας, αφού στα Ιόνια πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν και δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επανακάμψουν.

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.