07 Δεκεμβρίου 2021 (19:36)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Μήνυμα της Ρ. Κράτσα Τσαγκαροπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

“Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με θέμα “Τουρισμός και Αγροτική Ανάπτυξη” μας βρίσκει εν μέσω παγκόσμιων κρίσεων που συνοδεύονται από…

Ελλαδα Ζακυνθος , 26 Σεπτεμβρίου, 2020 10:29

“Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με θέμα “Τουρισμός και Αγροτική Ανάπτυξη” μας βρίσκει εν μέσω παγκόσμιων κρίσεων που συνοδεύονται από τις κοσμοϊστορικές αλλαγές που  επηρέασαν όλους τους κλάδους του τουρισμού”, αναφέρει στο μήνυμά της για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού η Περιφερειάρχης και προσθέτει:

“Τόσο η κρίση της κατάρρευσης της Thomas Cook όσο και η κρίση του Covid-19 μάς αποδεικνύουν ότι ο τουρισμός ως πολύπλευρη και συνεχώς αναπτυσσόμενη δραστηριότητα αξιοποιεί την παγκοσμιοποίηση και την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά αλλά επηρεάζεται και από τις κρίσεις της.

Τα δεδομένα αυτά αφορούν ιδιαίτερα στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων η οποία οφείλει την ευημερία και την ανάπτυξη της στον τουρισμό.

Σήμερα, σοφότεροι από τις κρίσεις και τις παγκόσμιες εξελίξεις πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτές και να χτίσουμε την νέα τουριστική ταυτότητα μας με ασφάλεια, προοπτική και βιωσιμότητα.

Ένα τέτοιο τουριστικό μοντέλο θα συνδυάζει και την πρόκληση της αγροτικής ανάπτυξης, θέμα της φετινής παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εμπλουτίζει την παραγωγική της ικανότητα με την αναβάθμιση του αγροτικού τομέα της πράσινης και καινοτόμου παραγωγής, με σύγχρονη εκπαίδευση παραγωγών και μεταποιητών, σεβασμού της βιοποικιλότητας και προβολή της γαστρονομίας των Iονίων Νήσων.

Μια σύγχρονη και ανταγωνιστική τουριστική Περιφέρεια είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τον πλούτο και τον πολιτισμό του αγροτικού κόσμου”, καταλήγει στην δήλωσή της η κ. Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.