21 Οκτωβρίου 2021 (08:18)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Μήπως παλεύει μόνος του ο Κυριάκος; του Δ. Π. Ιθακήσιου

Είμαι βέβαιος ότι ο Πρωθυπουργός έχει μεταρρυθμιστική ατζέντα παντού και προωθεί μεταρρυθμίσεις. Άλλωστε έχουν γίνει πολλά σε αυτόν τον τομέα,…

Αρθρογραφία Ελλαδα Ζακυνθος , 23 Σεπτεμβρίου, 2020 10:23

Είμαι βέβαιος ότι ο Πρωθυπουργός έχει μεταρρυθμιστική ατζέντα παντού και προωθεί μεταρρυθμίσεις.

Άλλωστε έχουν γίνει πολλά σε αυτόν τον τομέα, βοηθούντος και του κορωνοϊού, αν δεν ήταν αυτό πολλές αντιρρήσεις δεν θα είχαν αποφευχθεί.

Όμως παντού στο δημόσιο συναντάς δυσκολίες, ανθρώπους που δεν το έχουν το μεταρρυθμιστικό, δεν το θέλουν, τους χαλάει τη βολή τους. Τους βγάζει από αυτό που έχουν μάθει χρόνια.

Ίσως και πολλά κυβερνητικά στελέχη, είτε δεν το θέλουν, είτε δεν έχουν αντιληφθεί τις προθέσεις του Πρωθυπουργού και βραχκυλώνουν το σύστημα.

Δεν μπορεί να γίνει μεταρρύθμιση με ορισμένους που απαντούν σε ανθρώπους που πλήττονται από μια θεομηνία “να πάτε να σας τα φτιάξουν αυτοί που ψηφίσατε” ή “τις αποζημιώσεις θα τις πάρετε μετά από χρόνια, δεν υπάρχει μία” όπως τα ίδια έλεγαν οι τράπεζες για τις ενισχύσεις του κορωνοϊού.

Αυτά είναι απλά παραδείγματα, ίσως και όχι πολύ σημαντικά, μπροστά στα βουνά γραφειοκρατίας και άλλων καταστάσεων που οι πολίτες έχουν βιώσει και βιώνουν.

Έχω πολλές φορές την αίσθηση ότι ο Κυριάκος σε αυτό το κομμάτι παλεύει με λίγους συμμάχους γύρω του. Μακάρι να πετύχει έστω και με πολιτικό κόστος. Η ωφέλεια για τον τόπο θα είναι τεράστια.

 

Διονύσης Π. Ιθακήσιος

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.