01 Δεκεμβρίου 2021 (23:26)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Οριζόντια, άμεσα μέτρα ενίσχυσης στους πληγέντες από τον “Ιανό”, ζητά το Επιμελητήριο Ζακύνθου

Οριζόντια, άμεσα μέτρα ενίσχυσης στους πληγέντες από την κακοκαιρία, επιχειρηματίες, επαγγελματίες και αγρότες του νησιού ζητά το επιμελητήριο Ζακύνθου, με…

Ελλαδα Ζακυνθος , 22 Σεπτεμβρίου, 2020 17:12

Οριζόντια, άμεσα μέτρα ενίσχυσης στους πληγέντες από την κακοκαιρία, επιχειρηματίες, επαγγελματίες και αγρότες του νησιού ζητά το επιμελητήριο Ζακύνθου, με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων,Α. Γεωργιάδη και Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων, Ι. Βρούτση, την οποία κοινοποιεί και στον βουλευτή Ζακύνθου, Δ. Ακτύπη.

Συγκεκριμένα στην επιστολή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Φ. Κόττη, επισημαίνεται ότι:

“Το Επιμελητήριο Ζακύνθου, με αφορμή τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων επαγγελματιών του νησιού από την κακοκαιρία «Ιανός» και αφού υπενθυμίσει ότι η Ζάκυνθος βρίσκεται στη δίνη ενός οικονομικού κυκλώνα εδώ και τρία χρόνια (σεισμός του 2018, πτώχευση της Thomas Cook το 2019, περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού και πρόωρο κλείσιμο της κύριας τουριστικής αγοράς το 2020), επισημαίνει την απόλυτη ανάγκη ύπαρξης οριζόντιων μέτρων για όλους.

 

Ειδικότερα:

1.      Άμεση ρευστότητα σε επιχειρηματίες και αγρότες, όχι με την μορφή οιουδήποτε δανείου, αλλά με ουσιαστική, εφάπαξ οικονομική ενίσχυση με τη μορφή επιδόματος, προκειμένου να γίνει μια πραγματική επανεκκίνηση της ισοπεδωμένης οικονομίας της Ζακύνθου.

2.      Ελάφρυνση της φορολογίας και όχι μόνο αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

3.      Ταχύτατη καταγραφή των ζημιών και άμεση, γενναία καταβολή αποζημιώσεων, χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και αγκυλώσεις.

Οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες, κάθε είδους, ήταν είναι και θα είναι αυτοί που στηρίζουν την ελληνική οικονομία και εκείνοι που ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης, έχουν υποστεί την μεγαλύτερη οικονομική αφαίμαξη.

Ειδικά οι Ζακυνθινοί, μετά από τρία καταστροφικά χρόνια, πρέπει να στηριχθούν άμεσα και ουσιαστικά.

Είναι δίκαιο και θα είναι ανταποδοτικό για την τοπική οικονομία βραχυπρόθεσμα και Ελληνική  μεσοπρόθεσμα. Το αποτύπωμα των φόρων και εισφορών του νομού που επιστρέφει στην Ελληνική οικονομία είναι πολύ μεγάλο.

 

Τέλος είναι  θέμα άμεσης προτεραιότητας η ολοκληρωμένη αναβάθμιση του απαρχαιωμένου ηλεκτρικού δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ  στο νησί.

 

Ο λαβωμένος επιχειρηματικός κόσμος του νησιού απαιτεί συνεργασία όλων μας, γρήγορα αντανακλαστικά, αποτελεσματικότητα, άμεση εφαρμογή.”

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.