25 Ιανουαρίου 2022 (12:33)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ν. Χαρδαλιάς: Μέχρι το βράδυ αποκατάσταση ρεύματος στην συντριπτική πλειοψηφία του νησιού

Για τα προβλήματα που άφησε πίσω της η καταιγίδα “Ιανός” ενημερώθηκε αναλυτικά σε σύσκεψη που έγινε στο κτίριο της Π.Ε….

Ελλαδα Ζακυνθος , 20 Σεπτεμβρίου, 2020 14:46

Για τα προβλήματα που άφησε πίσω της η καταιγίδα “Ιανός” ενημερώθηκε αναλυτικά σε σύσκεψη που έγινε στο κτίριο της Π.Ε. Ζακύνθου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

“Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι γιατί είναι άδικο να ακούγεται ως κριτική. Γίνεται μια υπεράνθρωπη προσπάθεια από τα συνεργεία της ΔΕΗ, με τις βλάβες να φθάνουν τις 650” ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι “το νησί δέχτηκε μια καιρική επίθεση, από την επίθεση αυτή δημιουργήθηκαν τεράστια προβλήματα στο δίκτυο, και αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια μέσα στο χρόνο που μας επιτρέπουν οι συνθήκες” και συμπλήρωσε: “χθες το μεσημέρι ήταν η πρώτη δυνατότητα που υπήρχε, λόγω αποκλεισμού καιρικού του νησιού, να περάσει κόσμος και πέρασαν 21 στελέχη τα οποία δουλεύουν νυχθημερόν κάτω από δύσκολες συνθήκες, διότι οι άνεμοι δεν ξηλώνουν μόνο τα δίκτυα, αλλά και δέντρα – και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των ανθρώπων της ΔΕΗ. Μέχρι το βράδυ, θα έχουμε τελειώσει συντριπτικά το ζήτημα της αποκατάστασης και κάποια μικρά προβλήματα με τις μικρές τάσεις, θα αποκατασταθούν έως αύριο το πρωί”.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ξενοδοχειακές μονάδες, και στα παράπονα που εκφράζουν ορισμένοι εκ των ιδιοκτητών, τονίζοντας ότι “οι μονάδες αυτές που έχουν να εξυπηρετήσουν κόσμο είναι υποχρεωμένες από την άδειά τους να έχουν και γεννήτριες. Άρα θα παρακαλούσα τουλάχιστον αυτοί, που είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να έχουν γεννήτριες να μην κατηγορούν κανέναν άλλον, αλλά να έχουν την ευθύνη του ότι δεν συμβαδίζουν με τις άδειές τους.”

 

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.