19 Μαΐου 2022 (14:24)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Σε συναγερμό η Ζάκυνθος και άλλες 7 περιοχές για την κακοκαιρία

Σε κατάσταση «ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας» έχουν κηρυχθεί οι περιφερειακές ενότητες Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης, Ηλείας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας και Μεσσηνίας, …

Ελλαδα Ζακυνθος , 17 Σεπτεμβρίου, 2020 14:26

Σε κατάσταση «ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας» έχουν κηρυχθεί οι περιφερειακές ενότητες Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης, Ηλείας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας και Μεσσηνίας,  λόγω της έλευσης της κακοκαιρίας Ιανός, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη. Μέχρι το βράδυ θα υπάρξει εικόνα για Αττική και Κόρινθο, δηλαδή για το δεύτερο κύμα της πορείας της κακοκαιρίας, συμπλήρωσε.

Η κακοκαιρία έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της στην Ζάκυνθο, με ισχυρούς ανέμους, δυνατή βροχή και θαλασσοταραχή.

Σημειώνεται ότι «κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας» προβλέπεται από το νέο νόμο σε περίπτωση επαπειλούμενου σοβαρού κινδύνου.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι όλος ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα καθώς πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση, και για φαινόμενο με ιδιαίτερα στοιχεία, ενώ υπενθύμισε τις βασικές οδηγίες που έδωσε χθες στους πολίτες:

Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.  Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο. Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.