19 Μαΐου 2022 (16:03)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αγία Μαρίνα. Κατασβέστηκαν οι εστίες στον Σκοπό

Υπό έλεγχο κατάφερε να θέσει την φωτιά στην Αγία Μαρίνα η πυροσβεστική δύναμη της Ζακύνθου η οποία έσπευσε στο σημείο…

Ελλαδα Ζακυνθος , 16 Σεπτεμβρίου, 2020 19:42

Υπό έλεγχο κατάφερε να θέσει την φωτιά στην Αγία Μαρίνα η πυροσβεστική δύναμη της Ζακύνθου η οποία έσπευσε στο σημείο με 16 αυτοκίνητα και 38 άνδρες, ενώ είχε την συνδρομή δύο ακόμα πεζοπόρων τμημάτων που έφτασαν με ελικόπτερο και 3 αεροσκαφών τύπου Καναντέρ.

 

Ωτσόσο την ώρα που έθεταν την πυρκαγιά υπό έλεγχο ξέσπασε νέα φωτιά στον Σκοπό, που ανάγκασε σε διάσπααση τις πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες επίσης ενισχύθηκαν από αέρος με αεροσκάφη καναντέρ και ελικόπτερο Σικόρσκι. Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, για μία ακόμη φορά, μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Λιθακιάς.

Και στις δύο πυρκαγιές, καθοριστική ήταν η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας που συνέδραμε με υδροφόρες και μηχανήματα, ενώ τόσο στην Αγία Μαρίνα, όσο και στον Σκοπό βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η υπεύθυνη της υπηρεσίας, Μαρία Μουζάκη και ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Στασινόπουλος.

Αυτή την ώρα παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις και στον Σκοπό, που σβήνουν τις τελευταίες εστίες και στην Αγία Μαρίνα όπου υπάρχουν ακόμα εστίες ενεργές.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.