21 Οκτωβρίου 2021 (09:03)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ο κακός μας ο καιρός. Του Δ. Π. Ιθακήσιου

Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση σε πολλούς από εμάς για ότι βιώνουμε χρόνια τώρα. Ειλικρινά αυτό μας φταίει ” ο…

Αρθρογραφία Ελλαδα Ζακυνθος , 16 Σεπτεμβρίου, 2020 08:33

Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση σε πολλούς από εμάς για ότι βιώνουμε χρόνια τώρα. Ειλικρινά αυτό μας φταίει ” ο κακός μας ο καιρός “.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το πως μια χώρα ανθρώπων ικανών και έξυπνων,που προοδεύουν στα πέρατα της οικουμένης, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, εδώ στην πατρίδα δεν κάνουμε σχεδόν για τίποτα. Όλα τα περιμένουμε από τον από “μηχανής Θεό”, το κράτος, την αυτοδιοίκηση, τον αστυφύλακα, τον πυροσβέστη, το γείτονα, τον άλλον γενικώς.

Δεν εννοώ ότι όλοι αυτοί δεν έχουν ευθύνες και υποχρεώσεις, αλίμονο, όμως και εμείς έχουμε και εμείς είμαστε στην ίδια συνομοταξία. Το ένα τραβάει και σέρνει το άλλο, έτσι είναι οι κοινωνίες. Με θλίβει η ανικανότητα να φτιάξουμε σωστές μάσκες προστασίας για τα παιδιά μας στα σχολεία. Που είναι οι βιοτεχνία μας στην ένδυση; Δεν έχει μείνει τίποτα…

Αλλά και οι μάνες, οι γιαγιάδες, οι θείες, που περιμένουν από τους, ούτως ή άλλως ανεπαρκείς, να τους λύσουν το πρόβλημα. Εδώ και κάποια χρόνια, καμία μάνα ή γιαγιά δεν θα περίμενε από την πολιτεία τέτοια απλά πράγματα . Θα είχε βάλει κάτω ότι ύφασμα της περίσσευε, τις οποίες λίγες γνώσεις ραπτικής είχε και θα έφτιαχνε μάσκες για το παιδάκι της που θα πήγαινε σχολείο. Φρεσκοπλυμένες,φρεσκοσιδερωμένες και ζηλευτές.

Τώρα δεν κάνουμε ούτε για βιοτεχνική παραγωγή, ούτε για οικογενειακό προγραμματισμό. Δικαίως μας έχουν φάει τα κινέζικα και η κακή μας τύχη.

 

Διονύσης Π. Ιθακήσιος

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.