22 Σεπτεμβρίου 2021 (02:02)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Παραμένουν χωρίς καθαρίστριες σχολεία της Ζακύνθου. Προκλητική η αδιαφορία του Δήμου.

Την απουσία καθαριστριών από σχολεία του νησιού καταγγέλλουν διευθυντές και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι κατηγορούν ανοιχτά τον Δήμο ότι ενώ αρχικά…

Ελλαδα Ζακυνθος , 15 Σεπτεμβρίου, 2020 09:48

Την απουσία καθαριστριών από σχολεία του νησιού καταγγέλλουν διευθυντές και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι κατηγορούν ανοιχτά τον Δήμο ότι ενώ αρχικά τους διαβεβαίωνε ότι θα καλύψει απολύτως τις ανάγκες, τώρα αλλάζει, για μία ακόμη φορά, απόφαση.

Π.χ. σε δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια τα οποία έχουν πέρα από τις αίθουσες διδασκαλίας, τις τουαλέτες κ.λ.π. και διάφορα εργαστήρια και απαιτείται, ειδικά στις παρούσες συνθήκες, παρουσία καθαρίστριας καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, έχουν καθαρίστριες μόνο για τρεις ώρες (!), γιατί έτσι αποφάσισε η Δημοτική Αρχή. Μάλιστα σε κάποια νηπιαγωγεία του νησιού δεν υπάρχουν καν καθαρίστριες.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στις πιέσεις των διευθυντών να υπάρξουν πλήρεις βάρδιες καθαριότητας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απάντησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο Δήμος δεν μπορεί να αναλάβει το κόστος και ζήτησε, όπου υπάρχουν τρίωρες, τις υπόλοιπες βάρδιες να τις πληρώσουν είτε τα σχολεία, είτε οι σύλλογοι είτε και οι δύο! Τ

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε την δυνατότητα και τους πόρους στους Δήμους να προσλάβουν προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων. Στην Ζάκυνθο αν και αρχικά ανακοινώθηκαν κάποιες προσλήψεις, όπως φαίνεται, έμειναν στις ανακοινώσεις. όπως στις ανακοινώσεις και στα λόγια έμειναν οι δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής για τους καθαρισμούς των σχολείων, τις οποίες τελικά έκαναν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο Διονύσης Γεωργάνος, Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζακύνθου, μιλώντας στον stigmafm.:

“Εάν δεν είχαν μεσολαβήσει οι διευθυντές των σχολείων με τους συλλόγους γονέων, δεν θα είχαν γίνει οι καθαρισμοί στις σχολικές μονάδες. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον αριθμό των καθαριστριών. Υπάρχουν σήμερα σχολεία που δεν έχουν καθαρίστρια. Θα ήθελα να μου δοθεί από τον Δήμο μια λίστα με τα ονόματα των καθαριστριών ανά σχολείο.”

Διευθυντές σχολείων αποστέλλουν σήμερα επιστολές προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σπίνο, ζητώντας του να καλυφθούν άμεσα τα κενά στην καθαριότητα των σχολείων.

 

Ανδρέας Παπαδημητρίου

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.