18 Μαΐου 2022 (00:09)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Κυβέρνηση και Δήμο καταγγέλλει για το αλαλούμ με τις μάσκες η ΕΛΜΕ Ζακύνθου

Εναντίον της κυβέρνησης και του Δήμου Ζακύνθου στρέφεται η ΕΛΜΕ Ζακύνθου με ανακοίνωσε που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ. Το…

Ελλαδα Ζακυνθος , 15 Σεπτεμβρίου, 2020 09:01

Εναντίον της κυβέρνησης και του Δήμου Ζακύνθου στρέφεται η ΕΛΜΕ Ζακύνθου με ανακοίνωσε που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ. Το Δ.Σ. της τοπικής Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, πέραν των καταγγελιών ζητά επίσης διορισμό μόνιμων καθαριστριών, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που έχουν εργαστεί τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση και καθαρισμός και απολύμανση όλων των σχολικών λεωφορείων που θα μεταφέρουν τους μαθητές από και προς τα σχολεία.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ζακύνθου:

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει το γεγονός ότι με ευθύνη της κυβέρνησης τα μέσα ατομικής προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Ζάκυνθο είναι ανεπαρκή.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τριών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου (3ο Γυμνάσιο, Μουσικό Σχολείο και 1ο Γυμνάσιο) δεν έχουν προμηθευτεί μάσκες πολλαπλών χρήσεων, μια και ο αριθμός που απεστάλη στη Ζάκυνθο ήταν ανεπαρκής. Ο Δήμος Ζακύνθου θα προμηθεύσει τα σχολεία αυτά με μάσκες μίας χρήσης!

Ευθύνες βαραίνουν και το Δήμο Ζακύνθου ο οποίος αντί να αποστείλει τις μάσκες σε κάθε σχολείο μετά από συνεννόηση με τις διευθύνσεις, κάλεσε τους διευθυντές των σχεδόν 70 σχολείων του νησιού στα γραφεία του Δήμου, προκαλώντας έναν απίστευτο συνωστισμό και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων και ευρύτερα των συναδέλφων και των μαθητών των σχολείων. Απαράδεκτη είναι και η στάση του Δήμου και στο ζήτημα των ατομικών μασκών, μια και κάλεσε τους διευθυντές των σχολείων να προμηθευτούν μάσκες με δικά τους έξοδα και στη συνέχεια να αποστείλουν τα τιμολόγια στη σχολική επιτροπή, ζητώντας όμως να…βρουν μια χαμηλή τιμή!

Αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι το κράτος σε επίπεδο κεντρικό και τοπικής διοίκησης δείχνει απίστευτη αδιαφορία για την ορθή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας, την ώρα που τα υγειονομικά πρωτόκολλα εφιστούν την προσοχή στην αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Απαιτούμε:

·         Άμεση κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε μέσα ατομικής προστασίας με ευθύνη του κράτους.

·         Κανένα τμήμα με πάνω από 15 μαθητές

·         Εδώ και τώρα διορισμός μόνιμων καθαριστριών σε όλα τα σχολεία

·         Άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που έχουν εργαστεί τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση

·         Καθαρισμός και απολύμανση όλων των σχολικών λεωφορείων που θα μεταφέρουν τους μαθητές από και προς τα σχολεία

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.