18 Οκτωβρίου 2021 (09:38)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Χωρίς μάσκες και αντισηπτικά έμειναν σχολεία της Ζακύνθου. Αποτέλεσμα της “διανομής” του Δήμου

Δεν προμηθεύτηκαν, τελικά, μάσκες όλα τα σχολεία του νησιού, μεταξύ αυτών το 1ο και το 3ο Γυμνάσιο, παρά το γεγονός…

Ελλαδα Ζακυνθος , 14 Σεπτεμβρίου, 2020 15:23

Δεν προμηθεύτηκαν, τελικά, μάσκες όλα τα σχολεία του νησιού, μεταξύ αυτών το 1ο και το 3ο Γυμνάσιο, παρά το γεγονός ότι η ΚΕΔΕ έστειλε αριθμό ικανό να καλύψει όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς με μία αρχικά, μάσκα για τον καθένα. Όπως φαίνεται το… “σύστημα” διανομής του Δήμου, που κάλεσε Κυριακή μεσημέρι τους διευθυντές των 63 σχολείων να παραλάβουν μόνοι τους τις μάσκες, δεν λειτούργησε όπως οι του Δήμου είχαν σχεδιάσει.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι διευθυντές των συγκεκριμένων σχολείων ενημερώθηκαν ότι μπορούν να πάρουν με πίστωση του Δήμου μάσκες μίας χρήσεως από τα φαρμακεία, μέχρι να παραλάβουν εκείνες που έστειλε η ΚΕΔΕ. Ωστόσο με μάσκες μιας χρήσεως, οι οποίες χρειάζονται συνεχή αντικατάσταση, είναι δύσκολο να προφυλαχθούν αποτελεσματικά μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Ας δούμε όμως πως ακριβώς έχουν τα πράγματα. Οι μάσκες, συγκεκριμένα 2.707 μικρού μεγέθους και 4.751 μεγάλου σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zantereport, έφυγαν από την ΚΕΔΕ για την Ζάκυνθο, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και έφτασαν στο νησί την επομένη, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι. Μάλιστα, οι κούτες παρελήφθησαν από φορτηγάκι του Δήμου και μεταφέρθηκαν στο γραφείο του Δημάρχου.

Ωστόσο η δημοτική αρχή αντί να διανείμει στα σχολεία του νησιού τις μάσκες με αυτοκίνητα του Δήμου, ως όφειλε, το Σάββατο, επέλεξε να τις κρατήσει μία ολόκληρη ημέρα και να υποβάλει στην γνωστή ταλαιπωρία και να αναγκάσει σε συνωστισμό τους διευθυντές των σχολείων. Αποτέλεσμα; δεκάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί να μείνουν χωρίς μάσκες, την ώρα μάλιστα που ο αριθμός που εστάλη τους κάλυπτε όλους. Το γιατί, πιθανόν να το απαντήσει η δημοτική αρχή.

Μπέρδεμα έχει γίνει και με τα αντισηπτικά που έπρεπε να μοιράσει ο Δήμος στα σχολεία, ορισμένα από τα οποία είχαν απόθεμα, καθώς δεν πρόλαβαν να τα χρησιμοποιήσουν αφού έκλεισαν. Ωστόσο τα περισσότερα είχαν από ελάχιστα έως καθόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος δεν είχε μεριμνήσει για αντισηπτικά για τα σχολεία και προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα και αντιδράσεις, διέθεσε τα αντισηπτικά που είχε προμηθευτεί για τους εργαζόμενους, μετά τον σάλο που ξέσπασε από τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής, με το κρούσμα του δημοτικού υπαλλήλου.

 

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.