19 Οκτωβρίου 2021 (21:32)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Μπάχαλο με τη διανομή μασκών από τον Δήμο. Οργή και αγανάκτηση από τους διευθυντές των σχολείων

Σε απίστευτη ταλαιπωρία υπέβαλλε τους διευθυντές των σχολείων της Ζακύνθου η Δημοτική Αρχή, καθώς όχι μόνο δεν διένειμε τις μάσκες…

Ελλαδα Ζακυνθος , 13 Σεπτεμβρίου, 2020 15:17

Σε απίστευτη ταλαιπωρία υπέβαλλε τους διευθυντές των σχολείων της Ζακύνθου η Δημοτική Αρχή, καθώς όχι μόνο δεν διένειμε τις μάσκες και τα αντισηπτικά στα σχολεία, όπως όφειλε, αλλά τους υποχρέωσε να πάνε να τις παραλάβουν μόνοι τους, προκειμένου να τις μοιράσουν αύριο στους μαθητές, τους καθηγητές και τους δασκάλους, “απειλώντας” τους μάλιστα, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, ότι αν φύγουν δεν θα πάρουν μάσκες!

Οι μάσκες έφτασαν στην Ζάκυνθο σήμερα, με μεγάλη καθυστέρηση με ευθύνη της ΚΕΔΕ, που είχε αναλάβει την διανομή τους στους Δήμους, οι οποίοι με την σειρά τους διένειμαν και διανέμουν, εκτός της Ζακύνθου που… πρωτοτύπησε καλώντας τους διευθυντές να τις παραλάβουν, στα σχολεία ευθύνης τους.

Ο Δήμος αντί να τις μοιράσει με δικά του αυτοκίνητα στα σχολεία του νησιού, υποχρέωσε τους διευθυντές να βρεθούν καταμεσήμερο Κυριακής στο γραφείο του στο Ξενία και να υποστούν την πολύωρη διαδικασία της καταμέτρησης και  παραλαβής των μασκών, είτε συνωστιζόμενοι στον στενό διάδρομο έξω από το ήδη γεμάτο κόσμο μικρό γραφείο, είτε περιμένοντας στην ζέστη.

Αγανακτισμένοι οι διευθυντές, οι οποίοι περίμεναν 3 και 4 ώρες για να παραλάβουν τις μάσκες, μιλούν για αδιαφορία, προχειρότητα, απαξίωση και παντελή έλλειψη οργάνωσης από τον Δήμο και στρέφονται κατά του Δημάρχου, ο οποίος ήταν παρών στην διανομή, κατηγορώντας τον ότι τους υπέβαλλε σε μια διαδικασία έξω και πέτα από κάθε οδηγία και μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό, καθώς τους ανάγκασε να συνωστίζονται σε έναν μικρό χώρο προκειμένου να παραλάβουν τις μάσκες, ως μη όφειλαν.

Κάποιοι από τους διευθυντές αποχώρησαν αγανακτισμένοι, απαιτώντας από την δημοτική αρχή να πράξει αυτά που είναι υποχρεωμένη και να μεταφέρει εκείνη τις μάσκες στα σχολεία τους. Ορισμένοι μάλιστα δήλωσαν την πρόθεσή τους να προσφύγουν στον εισαγγελέα Ζακύνθου.

Επίσης η πλειοψηφία των διευθυντών των σχολείων, καταγγέλλει την δημοτική αρχή ότι αδιαφόρησε παντελώς για την προετοιμασία των σχολείων και πως αναγκάστηκαν οι ίδιοι να κάνουν εργασίες τις οποίες δεν έκανε ο Δήμος.

Δείτε δηλώσεις:

Εντύπωση και σχόλια προκάλεσε το γεγονός ότι τις κούτες με τις μάσκες στο συγκεκριμένο γραφείο, μετέφερε ο Δήμαρχος με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του…

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.