25 Ιανουαρίου 2022 (13:15)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Αιχμές Ακτύπη για καθυστερήσεις υλοποίησης των μέτρων στα σχολεία από τον Δήμο

Αιχμές για τις καθυστερήσεις υλοποίησης στις σχολικές εγκαταστάσεις των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, αφήνει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής…

Ελλαδα Ζακυνθος , 13 Σεπτεμβρίου, 2020 17:03

Αιχμές για τις καθυστερήσεις υλοποίησης στις σχολικές εγκαταστάσεις των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, αφήνει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ζακύνθου, Δ. Ακτύπης, φωτογραφίζοντας ως υπεύθυνη την δημοτική αρχή:

«Μια ξεχωριστή αλλά και δύσκολη, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς μας, σχολική χρονιά ξεκινάει τη Δευτέρα. Είναι χρέος και καθήκον όλων των φορέων να λάβουν την αντίστοιχη μέριμνα έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ετοιμότητα των σχολείων να υποδεχτούν και πάλι μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και η απαρέγκλιτη τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας και των οδηγιών που έχουν προβλεφθεί από τον ΕΟΔΥ. Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση έχει προβεί σε σημαντικές οικονομικές ενισχύσεις και έχει φροντίσει έτσι ώστε τα σχολεία όλης της χώρας να εξοπλιστούν με μάσκες και αντισηπτικά.

Ωστόσο, όπως έχει διαπιστωθεί, υπάρχει σημαντική καθυστέρηση από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς ως προς τις συντηρήσεις, τους καθαρισμούς και συνολικά τη διευθέτηση των προβλημάτων, που υπάρχουν στις υποδομές. Παρότι, υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος, αλλά και σημαντική οικονομική ενίσχυση από την Κυβέρνηση, δεν έγιναν από τους υπευθύνους όλα όσα έπρεπε να έχουν γίνει για να ανοίξουν τα σχολεία του τόπου μας με όλες τις απαιτούμενες
προϋποθέσεις. Γι’ αυτό θα πρέπει ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή, να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τους τοπικούς φορείς έτσι ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να μπουν στις σχολικές αίθουσες, αφού πρώτα έχουν διασφαλιστεί οι προϋποθέσεις υγιεινής και ασφαλείας. Άλλωστε, η πρωτοφανής υγειονομική κρίση, που διέρχεται η χώρα μας, δεν αφήνει κανένα απολύτως περιθώριο για εφησυχασμό».

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.