17 Μαΐου 2022 (23:14)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


“ΑΝΑΔΡΑΣΗ”: Ο μισανθρωπισμός του άμεμπτου και ενάρετου δημάρχου

‘Αλλη μία σκληρή ανακοίνωση με προσωπικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Δημάρχου, τον οποίο κατηγορεί για πατερναλισμό, αμετροέπεια και μισανθρωπισμό, με αφορμή…

Ελλαδα Ζακυνθος , 9 Σεπτεμβρίου, 2020 14:08

‘Αλλη μία σκληρή ανακοίνωση με προσωπικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Δημάρχου, τον οποίο κατηγορεί για πατερναλισμό, αμετροέπεια και μισανθρωπισμό, με αφορμή τα όσα αποκάλυψε για τη στάση του κ. Αρετάκη απέναντι στους μετανάστες και τα προσφυγόπουλα που ναυάγησαν έξω από την Ζάκυνθο πριν μερικούς μήνες, ο πρώην αντιδήμαρχος, Ανδρέας Μαρινάκης.

Η “ΑΝΑΔΡΑΣΗ” στηλιτεύει τον τρόπο διοίκησης του κ. Αρετάκη, κάνοντας λόγο για ¨περιφρόνησή του στις αρχές δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου”.

Ακολουθεί η αιχμηρή ανακοίνωση της “ΑΝΑΔΡΑΣΗΣ”:

“Αμέριμνος, απροβλημάτιστος και αμετροεπής καλπάζει προς το δεύτερο έτος της θητείας του ο κ. δήμαρχος, ασυγκίνητος με όσα συμβαίνουν γύρω του και κυρίως ανερυθρίαστος με όσα εκπορεύονται από τις δικές του επιλογές σε βάρος της κοινωνίας.

Δεν είναι μόνο η περιφρόνησή του στις αρχές δημοκρατικής λειτουργίας του δήμου, αρχές οι οποίες επιβάλλονται τόσο από τη φύση και τις ανάγκες του αξιώματός του όσο και από τις επιπρόσθετες απαιτήσεις που έθετε ο εκλογικός νόμος, τον οποίο αποδέχτηκε θέτοντας υποψηφιότητα και με τον οποίο εν τέλει εκλέχτηκε.

Δεν είναι μόνο ότι αποστρέφεται όσους με τους οποίους συνεργάστηκε, επειδή διαπίστωσαν τη δική του ανεπάρκεια και προβληματικότητα.

Δεν είναι επίσης ο πατερναλισμός του, οι ιδιοτροπίες του και οι εντελώς προσωπικές αντιλήψεις του για τους κανόνες λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών, τις οποίες και εφαρμόζει πέραν των όσων ορίζουν οι νόμοι.

Είναι η έλλειψη ανθρωπιάς, η έλλειψη συγκίνησης και η έγνοια φροντίδας για τον ανυπεράσπιστο και δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό του.

Είναι ότι δεν αισθάνεται το χρέος να φροντίσει όχι μόνο ενήλικες αναξιοπαθούντες ή χτυπημένους από τις αναποδιές της μοίρας ανθρώπους, αλλά, κατ’ ομολογίαν πρώην αντιδημάρχου, δεν προσέτρεξε να βοηθήσει ανήμπορα παιδιά θαλασσοδαρμένα, που από ανάγκη αναζήτησαν-με τη συνοδεία των γονιών τους ή όχι δεν έχει σημασία- το δρόμο προς μια καλύτερη ζωή (ευτυχώς προσέτρεξαν δημότες).

Ανατριχίλα.

Αυτά τα εκστομίζει στην πατρίδα του πανανθρώπινου Σολωμού και του οραματιστή Κάλβου.

Αυτά προστάζει στο νησί του δημάρχου Καρρέρ, ο οποίος αρνήθηκε να παραδώσει στους χιτλερικούς λίστα Εβραίων, παιδιών και μεγάλων.

Τα παιδιά είναι ίδια παντού και τόσο συνυπεύθυνα για όσα συμβαίνουν στις χώρες τους, στις χώρες του πολέμου και της καταστροφής, με τα παιδιά της Ζακύνθου.

Σ’ αυτόν τον άνθρωπο η ζακυνθινή κοινωνία έχει εμπιστευτεί την ασφάλεια και τη φροντίδα των παιδιών της στέλνοντάς τα στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία.

Σ’ αυτόν τον άνθρωπο έχει εκφράσει την εμπιστοσύνη της για την ασφαλή λειτουργία των παιδικών χαρών και γηπέδων.

Σ’ αυτόν τον άνθρωπο έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για προστασία της υγείας των παιδιών της και της δικιάς της από τις ασθένειες που ευδοκιμούν στο νησί των σκουπιδιών.

Στα μάτια αυτού του ανθρώπου είδε κάποια στιγμή το μέλλον της, μα τώρα βλέπει το ζόφο και το μισανθρωπισμό.

Και δυστυχώς τις πράξεις αυτού του ανθρώπου επικροτώντας έχουν ανανεώσει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, εμφανείς και αφανείς υποστηρικτές του.

O «ανθρωπιστής», ο «άμεμπτος» και «ενάρετος» Νικήτας Αρετάκης έχει αποκαλυφθεί.”

 

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.