19 Οκτωβρίου 2021 (22:16)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Τι είπε στη Βουλή ο Δ. Ακτύπης για τα κρούσματα στην Ζάκυνθο, τους επιχειρηματίες και τους τουρίστες.

Μιλώντας στην στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Βουλής, αναφέρθηκε…

Ελλαδα Ζακυνθος , 8 Σεπτεμβρίου, 2020 22:07

Μιλώντας στην στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Βουλής, αναφέρθηκε στα όσα έχουν συμβεί στην Ζάκυνθο το τελευταίο διάστημα με τα κρούσματα του κορωνοϊού, την στάση που τήρησαν οι επιχειρηματίες και οι αρχές του νησιού, αλλά και οι επισκέπτες.

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Ακτύπη:

“Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πέτυχε στην πρώτη φάση της πανδημίας και καταβάλλει κάθε προσπάθεια, παίρνει νέα μέτρα για την καινούρια φάση η οποία παρουσιάζεται και ανάλογα με τα φαινόμενα, λόγω του ότι έχουμε μια δυναμική κρίση και όχι στατική και δεν ξέρουμε τι φέρνει η επόμενη μέρα.

Η είσοδος των επισκεπτών από το εξωτερικό, αλλά και η μετακίνηση του πληθυσμού για εσωτερικό τουρισμό, ήταν δεδομένο ότι θα άλλαζε τα πράγματα. Όμως και πάλι πήραμε τα απαραίτητα μέτρα, για περιορισμό των κρουσμάτων. Με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, στηρίζουμε αυτούς που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας και το αποδεικνύουμε, ακόμα και σήμερα. Ενδεικτικά, αναφέρω την παράταση της μείωσης του ενοικίου στους πλητομένους κλάδους, τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις, εργοδότες για τους μήνες Αύγουστο – Σεπτέμβριο 2020, συνολικά τα μέτρα για την ενθάρρυνση νέων προσλήψεων και την αποτροπή των απολύσεων, τη μέριμνα για τη δανειοδότηση των επιχειρήσεων που επλήγησαν δραστικά, τις διατάξεις για την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών, τις προβλέψεις για σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και άλλα πολλά, τα οποία θα συζητηθούν αναλυτικά στην Ολομέλεια.

Στο πλαίσιο αυτό, των διαρκώς μεταβαλλόμενων συνθηκών, της δυναμικής κρίσης του κορονοϊού, πιστεύω πως θα πρέπει να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στην επιμέρους εξέταση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε περιοχής, έτσι ώστε τα νέα μέτρα που συνεχώς λαμβάνονται, να είναι καλύτερα προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε τόπου και αυτό είναι κάτι, που αποδεδειγμένα η κυβέρνηση έδειξε ότι έχει σκοπό να κάνει.

Πήρα το λόγο, περισσότερο για να αναφέρω μια περιοχή, η οποία πλήττεται περισσότερο αυτή τη στιγμή και είναι η περιφέρεια την οποία εκπροσωπώ, του νομού Ζακύνθου. Είναι αδιαμφισβήτητο, ότι τηρήθηκαν στο ακέραιο το σύνολο των μέτρων που είχαν προβλεφθεί από την ελληνική κυβέρνηση. Τόσο οι αρχές του τόπου όσο και οι επιχειρηματίες του νησιού, εφάρμοσαν με συνέπεια και ζήλο τα μέτρα στο πλαίσιο μιας συνολικής προσπάθειας, για την αποτροπή της διασποράς του ιού και ως προς αυτό, θα ήθελα και από αυτό εδώ το βήμα, να απευθύνω σε όλους τους συμπολίτες μου ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ωστόσο στη Ζάκυνθο, υπήρξε συγκεκριμένη περιοχή – που όλοι γνωρίζουμε – στην οποία υπήρχε μια ήπια αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, η οποία μάλιστα καταγράφηκε από τα εθνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Είναι σημαντικό βέβαια να πούμε, ότι στην περίπτωση αυτή, καμία ευθύνη δεν είχαν οι τοπικές αρχές και οι επιχειρηματίες του νησιού μας. Οι έλεγχοι γίνονταν κανονικά και ανελλιπώς, στις πύλες εισόδου του νησιού. Η αστυνομία στο μέτρο του δυνατού, έδινε το παρών στις περιοχές αυτές και οι τουριστικοί πράκτορες και επιχειρηματίες υπήρξαν ιδιαιτέρως επιμελείς.

Πρέπει να αναφέρουμε εδώ συγκεκριμένα, ότι το υγειονομικό σύστημα λειτούργησε με τον άμεσο εντοπισμό των θετικών κρουσμάτων, την απομόνωση των θετικών περιστατικών στο ξενοδοχείο καραντίνας, το οποίο υπήρχε στη Ζάκυνθο και λειτούργησε άψογα την περίοδο αυτή και εκείνο το οποίο πετύχαμε, ήταν η άμεση ιχνηλάτηση των επαφών, οι οποίες υπήρχαν από τα θετικά κρούσματα, ούτως ώστε να περιορίσουμε κατά πολύ την επιδημία. Εκείνο που διαφοροποίησε όμως την κατάσταση στη Ζάκυνθο, είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τουριστών που επισκέπτονται τη συγκεκριμένη περιοχή. Πρόκειται για πολύ νεαρά άτομα, που αναζητούν τη διασκέδαση και τη συναναστροφή με άτομα της ηλικίας τους. Όπως είναι προφανές, οι επισκέπτες αυτοί, κάθε άλλο παρά έρχονται για να τηρήσουν τα μέτρα ατομικής και κοινωνικής προστασίας. Εδώ λοιπόν, αυτοί οι οποίοι συνεχώς κάνουν κριτική, θα πρέπει να δώσουν και μια πρόταση πώς μπορεί να λυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, ούτως ώστε να προσελκύουμε επισκέπτες, οι οποίοι πραγματικά θα εφαρμόζουν τα μέτρα ατομικής και κοινωνικής προστασίας. Είναι πάρα πολύ δύσκολο.”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.