26 Ιανουαρίου 2022 (22:15)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Πρόωρο “τέλος” της τουριστικής σεζόν στην Ζάκυνθο. Ο ρόλος των βρετανικών ΜΜΕ

Με τίτλους έμπλεους υπερβολών και ρεπορτάζ που στηρίζονται σε μαρτυρίες μιας τουρίστριας ή ενός τουρίστα αναφέρονται ορισμένα βρετανικά ΜΜΕ, στον…

Ελλαδα Ευρωπη , 8 Σεπτεμβρίου, 2020 13:05

Με τίτλους έμπλεους υπερβολών και ρεπορτάζ που στηρίζονται σε μαρτυρίες μιας τουρίστριας ή ενός τουρίστα αναφέρονται ορισμένα βρετανικά ΜΜΕ, στον ατίκτυπο που έχει στους τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους σε ένα από τα 7 νησιά, μεταξύ αυτών και η Ζάκυνθος, από τα οποία όσοι επιστρέφουν στην Βρετανία θα μπαίνουν, από αύριο, σε 14ήμερη καραντίνα.

Ένα από αυτά τα μέσα είναι και η «Daily Mail», σύμφωνα με την οποία οι παραθεριστές κάνουν λόγο για τεράστιες αυξήσεις στις τιμές για την επιστροφή τους στη Βρετανία, με μερικούς να πρέπει να πληρώσουν τρεις φορές περισσότερο από ό,τι είχαν προγραμματίσει.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, Βρετανοί τουρίστες είναι αντιμέτωποι με έναν “δραματικό αγώνα ενάντια στον χρόνο, καθώς η πτήση ενός παραθεριστή προσγειώνεται στις 4:20 π.μ., ενώ σε άλλη περίπτωση η λογίστρια Τζούλι Φριου έχει ένα στενό περιθώριο μόλις τριών ωρών μεταξύ της προγραμματισμένης άφιξής της στο Μπέρμιγχαμ και του ορίου”.

Η 46χρονη βρίσκεται στην Κρήτη εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες με τον σύντροφό της Ντέιβιντ Γουόρτ, 48 ετών, και ανησυχεί ότι οποιαδήποτε μικρή καθυστέρηση στο ταξίδι της θα μπορούσε να σημαίνει ότι και οι δύο θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα, όπως και η κόρη της, Λόρεν, 23 ετών, καθώς και τα δύο μικρά παιδιά της που αναμένεται να επιστρέψουν στο Νηπιαγωγείο τις επόμενες μέρες. Η ίδια μιλώντας στη Mail Online εξέφρασε την αγωνία της για τις επόμενες 24 ώρες.

Προφανώς και δεν είναι όλα ρόδινα, ειδικά στην Ζάκυνθο, αλλά δεν είναι και τόσο δραματικά όσο ορισμένα βρετανικά μέσα παρουσιάζουν.

Π.χ. δεν υπάρχει “ακύρωση πτήσεων”  προς την Ζάκυνθο, αλλά ακύρωση ταξιδιωτικών πακέτων. Οι πτήσεις συνεχίζουν να έρχονται στο νησί, αλλά στην μεγάλη πλειοψηφία τους άδειες. Ούτε ουρές τουριστών που τρέχουν να αλλάξουν τα εισιτήριά τους, ούτε τρέχουν απελπισμένοι έξω από τα ξενοδοχεία.

Σαφώς και το οικονομικό πλήγμα για το νησί είναι τεράστιο, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο πως, μετά από όλα αυτά, η σεζόν βαίνει προς άδοξο τέλος, αφού ακυρώνονται όλο και περισσότερες αφίξεις.

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.