25 Ιανουαρίου 2022 (12:35)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Η παραπληροφόρηση για τις “έκτακτες” και “αθρόες” αναχωρήσεις Βρετανών από την Ζάκυνθο

Ούτε το 1% των Βρετανών που βρίσκονται ήδη στο νησί δεν έχει αναχωρήσει πρόωρα, παρά τα όσα γράφουν διάφορα ΜΜΕ,…

Αρθρογραφία Ελλαδα Ζακυνθος , 8 Σεπτεμβρίου, 2020 17:09

Ούτε το 1% των Βρετανών που βρίσκονται ήδη στο νησί δεν έχει αναχωρήσει πρόωρα, παρά τα όσα γράφουν διάφορα ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και τοπικά, για δήθεν μαζικές αποχωρήσεις τουριστών, προκειμένου να προλάβουν να μην μπουν σε 14ήμερη καραντίνα στην χώρα τους.

Η αλήθεια και η πραγματική είδηση είναι ότι τα αεροπλάνα, κυρίως της TUI, έρχονται άδεια στην Ζάκυνθο, αλλά δεν φεύγουν γεμάτα με απεγνωσμένους Βρετανούς που… κρέμονται στα φτερά του αεροσκάφους για να… δραπετεύσουν από το… νησί του κορωνοϊού μια ώρα αρχύτερα.

Η κίνηση και οι αναχωρήσεις στο αεροδρόμιο ήταν οι προγραμματισμένες, με ελάχιστες προσθήκες επιβατών, ενώ τα πλάνα και φωτογραφίες με “ουρές” στα γκισέ του αεροδρομίου, που παρουσιάζονται ως ουρές Βρετανών που σπεύδουν να εγκαταλείψουν το νησί, είναι παραπλανητικές.

Προφανώς και οι αποφάσεις τόσο της Βρετανίας όσο και της Ολλανδίας, να βάζουν σε καραντίνα όσους από τους υπηκόους τους επιστρέφουν από την Ζάκυνθο, μεταξύ άλλων νησιών, έβαλαν ουσιαστικά τέλος σε μία έτσι κι αλλιώς πληγωμένη σεζόν για το νησί και σίγουρα οι από εδώ και πέρα αφίξεις αναμένονται σχεδόν μηδενικές, τουλάχιστον από τις δύο αυτές χώρες. όμως είναι άλλο αυτό και άλλο να παρουσιάζεται το νησί σχεδόν ως την… Σπιναλόγκα από την οποία τρέχουν να σωθούν οι τουρίστες.

 

Ανδρέας Παπαδημητρίου

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.