24 Ιανουαρίου 2022 (13:10)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Η ετεροχρονισμένη ανακοίνωση του Ν. Αρετάκη για το κρούσμα στον Δήμο. Παραμένουν ερωτήματα.

Ανακοίνωση για τον υπάλληλο που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό εξέδωσε, τελικά ο Δήμαρχος, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τους…

Ελλαδα Ζακυνθος , 7 Σεπτεμβρίου, 2020 12:55

Ανακοίνωση για τον υπάλληλο που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό εξέδωσε, τελικά ο Δήμαρχος, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τους χειρισμούς του Δήμου. Ο κ. Αρετάκης, αφού περιγράφει, κατόπιν “εορτής”, τις ενέργειες στις οποίες προέβη η δημοτική αρχή επισημαίνει ότι  αποφάσισε “να γίνεται άμεσα έλεγχος για την εφαρμογή κάθε επιβεβλημένου μέτρου προστασίας των εργαζομένων και να γίνεται σχολαστικός και εις βάθος καθαρισμός όλων των χώρων εργασίας”, καλεί του εργαζόμενους να λαμβάνουν τα ατομικά προληπτικά μέτρα και την υπηρεσία καθαριότητας να μεριμνήσει για την εις βάθος καθαριότητα των κτιρίων.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου:

“Σχετικά με το κρούσμα του κορωνοϊού σε υπάλληλο του Δήμου, οδηγό που ενημερώνει την κάρτα του σε γραφείο του Βανάτου ανακοινώνουμε τα κάτωθι:

1.Τελευταία ημέρα της εργασίας του εργαζόμενου ήταν η Παρασκευή 28/9/2020 (μάλλον εννοεί 8) καθώς μετέπειτα ήταν σε άδεια

2.Παρουσίασε συμπτώματα αδιαθεσίας τη Πέμπτη 03/09/2020

3.Διεγνώσθη θετικό το τεστ για κορωνοϊό τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 05/09/2020

4.Ο εργαζόμενος παραμένει σε καραντίνα χωρίς κλινικά συμπτώματα

5.Σήμερα ήρθα σε τηλεφωνική επαφή με την ιατρό υπεύθυνη του ΕΟΔΥ κ. Κωνσταντίνα Αιλαμάνη, η οποία αφού της εξέθεσα παρουσία της ιατρού εργασίας και του Προέδρου των εργαζομένων τα ανωτέρω, μου απήντησε ότι δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση του χώρου εργασίας από το περιστατικό και πέραν των επιβεβλημένων μέτρων εργασίας δεν προβλέπεται καμία άλλη προληπτική ενέργεια.

Κατόπιν τούτου αποφασίζουμε να γίνεται άμεσα έλεγχος για την εφαρμογή κάθε επιβεβλημένου μέτρου προστασίας των εργαζομένων και να γίνεται σχολαστικός και εις βάθος καθαρισμός όλων των χώρων εργασίας των εργαζομένων αρχομένου από τους χώρους του κτιρίου του Βανάτου.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ ο υπάλληλος θα πρέπει να μολύνθηκε την Κυριακή 30/08/2020 όπου απουσίαζε λόγω άδειας από την εργασία του άρα δεν εμολύνθει από συνάδελφό του στον Δήμο.

Κατόπιν τούτου, καλώ όλους τους εργαζόμενους του Δήμου να προσέλθουν στην εργασία τους λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και η υπηρεσία καθαριότητας να δείξει ιδιαίτερη μέριμνα και ενδιαφέρον για τον εις βάθος καθαρισμό των κτιρίων, κυρίως των επιφανειών που διαρκώς χρησιμοποιούνται από το κοινό όπως έπιπλα, κουπαστές, επιφάνειες γραφείων, επιφάνειες καθισμάτων, εξοπλισμός χώρων υγιεινής κλπ.”

Ωστόσο τα σοβαρά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα (δείτε εδώ ), με βασικότερο το γιατί έπρεπε πρώτα να δημοσιοποιηθεί το θέμα και να προκληθούν αντιδράσεις και μετά να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι του Δήμου και οι κάτοικοι της Ζακύνθου για το περιστατικό.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.