02 Δεκεμβρίου 2021 (00:33)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ο Γαλιατσάτος εγκαλεί την Κράτσα για κατεδαφίσεις που δεν έγιναν επί θητείας του!

Με επερώτηση που κατέθεσε προς την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, ο τέως Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, την εγκαλεί…

Ελλαδα Ζακυνθος , 6 Σεπτεμβρίου, 2020 08:48

Με επερώτηση που κατέθεσε προς την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, ο τέως Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, την εγκαλεί γιατί δεν προχωρούν οι κατεδαφίσεις σεισμόπληκτων από το 2014 κτιρίων της Κεφαλονιάς και γιατί δεν υλοποιεί την προγραμματική σύμβαση που ο ίδιος τροποποίησε και υπέγραψε το 2017! Δύο χρόνια πριν αναλάβει η νέα αρχή και επί δικής του θητείας. Δηλαδή ο κ. Γαλιατσάτος εγκαλεί την κ. Κράτσα για έργο το οποίο ο ίδιος δεν έκανε επί δύο χρόνια:

Δείτε την επερώτηση του πρώην, προς τη νυν Περιφερειάρχη:

“Προς κ. Περιφερειάρχη
Στις 17/9/2017 το Περιφερειακό Συμβούλιο με απόφαση του τροποποίησε παλαιότερη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΠΙΝ και του Δήμου (ενιαίου τότε) Κεφαλονιάς για την κατεδάφιση σεισμοπλήκτων κτιρίων από τους σεισμούς του 2014.

Η τροποποίηση έγινε για να εισαχθεί η χρηματοδότηση ποσού 2.150.000 ευρώ από το ΠΔΕ προς την ΠΙΝ καθώς και η κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ ΠΙΝ και Δήμου.
Η προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη λίγους μήνες αργότερα προβλέπει την χρήση των 1.800.000 από τον Δήμο για κατεδαφίσεις και υποστυλώσεις κτιρίων και 350.000 στην ΠΙΝ/ΠΕ Κεφαλονιάς για τις καθαιρέσεις πάσης φύσεως.

Επειδή το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης έχει λήξει, χωρίς να έχει υλοποιηθεί το έργο,
επερωτάται η κ. περιφερειάρχης :

•Ποιες ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί και τι εμποδίζει την υλοποίηση του σοβαρού αυτού έργου;
•Πότε εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η σχετική προγραμματική υποχρέωση, τόσο της ΠΙΝ όσο και του Δήμου;

Για την ΑΝΑΣΑ:

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
περιφερειακός σύμβουλος
επικεφαλής ΑΝΑΣΑ
τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.