18 Ιανουαρίου 2022 (03:29)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Αποκάλυψη zantereport: Η Δημοτική Αρχή απέκρυψε θετικό κρούσμα υπαλλήλου του Δήμου

Στην απαράδεκτη ενέργεια της απόκρυψης επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος εργαζομένου στον Δήμο κατηγορείται πως προέβη η δημοτική αρχή, βάζοντας σε κίνδυνο…

Ελλαδα Ζακυνθος , 6 Σεπτεμβρίου, 2020 21:45

Στην απαράδεκτη ενέργεια της απόκρυψης επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος εργαζομένου στον Δήμο κατηγορείται πως προέβη η δημοτική αρχή, βάζοντας σε κίνδυνο τους υπολοίπους εργαζομένους αλλά και  τους πολίτες της Ζακύνθου που επισκέπτονταν τις υπηρεσίες του Δήμου για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zantereport, όταν την περασμένη Πέμπτη ένας από τους εργαζόμενους σε υπηρεσία του Δήμου ένιωσε αδιαθεσία και έκανε δέκατα πυρετό, επικοινώνησε με τον υπεύθυνο υγείας αντιδήμαρχο κ. Σπίνο, ο οποίος δεν τον έστειλε στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ή στο νοσοκομείο να κάνει τεστ, αλλά έστειλε υπαλλήλους της ιδιωτικής ιατρικής του εταιρείας και έκαναν το τεστ στον ασθενή. Την επομένη διαπιστώθηκε πως ο δημοτικός υπάλληλος είναι θετικός και μπήκε σε καραντίνα.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές ο εργαζόμενος φέρεται να ήταν σε άδεια από τις 28 Αυγούστου και από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε ως θετικός στον κορωνοϊό, η δημοτική αρχή όφειλε να ενημερώσει τους συναδέλφους του, την γιατρό εργασίας και να προχωρήσει σε απολυμάνσεις των χώρων. Ωστόσο άλλες πληροφορίες επιμένουν ότι η κάρτα του υπαλλήλου ήταν “χτυπημένη” μέχρι και την Παρασκευή, γεγονός που αν ισχύει, γεννά πλήθος ερωτημάτων.

Από τον Δήμο όχι μόνο δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση για το περιστατικό, αλλά δεν ενημερώθηκε ούτε η γιατρός εργασίας, η οποία θα έπρεπε να είναι η πρώτη που θα ενημερωνόταν για το περιστατικό, ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε έγινε απολύμανση των χώρων, πόσω δε μάλλον να ενημερωθούν οι πολίτες.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

 

Ανδρέας Παπαδημητρίου

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.