01 Δεκεμβρίου 2021 (23:50)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Άμεση ανάγκη βελτίωσης του ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς. Ξεχείλισε από σκουπίδια. Αποκλειστικές εικόνες

Πολλή κουβέντα είχε γίνει και πολλές αντιδράσεις είχαν προκληθεί από τους κατοίκους και τις τοπικές αρχές της Κεφαλονιάς, όταν είχε…

Ελλαδα , 3 Σεπτεμβρίου, 2020 19:52

Πολλή κουβέντα είχε γίνει και πολλές αντιδράσεις είχαν προκληθεί από τους κατοίκους και τις τοπικές αρχές της Κεφαλονιάς, όταν είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση η απόφαση να αναλάβει την διαχείριση των απορριμμάτων η Περιφέρεια. Οι αντιδράσεις κινούνταν στην λογική ότι η Κεφαλονιά είχε διευθετήσει το ζήτημα των σκουπιδιών της από το 1985 , καθώς όπως τόνιζαν η Διαδημοτική Επιχείρηση λειτουργούσε υποδειγματικά και αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση και κατέτασσε για δεκαετίες το νησί ως ένα από τα καθαρότερα της Ελλάδας.

Και είναι πράγματι έτσι. Η Κεφαλονιά φαίνεται να είναι ένα από τα καθαρότερα νησιά της Ελλάδος, καθώς η αποκομιδή είναι συχνότατη, οι κάδοι είναι πάντα καθαροί, Αργοστόλι, Ληξούρι και τα χωριά του νησιού αλλά και της Σάμης και Ιθάκης δεν έχουν σκουπίδια, όπως και οι δρόμοι και τα σοκάκια του νησιού.

Τι γίνεται όμως στον απομακρυσμένο και “κρυμμένο”  ΧΥΤΥ; Ας δούμε μερικές αποκλειστικές εικόνες που δημοσιεύει το zantereport.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες και χωρίς να είναι κανείς ειδικός, είναι ξεκάθαρη η ανάγκη βελτίωσης του ΧΥΤΥ, Σύμφωνα με πληροφορίες του zantereport, υπάρχει ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων όπως η αποκατάσταση του δευτέρου κυττάρου της εγκατάστασης, το οποίο επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα το διάστημα των τελευταίων δύο ετών, εξαιτίας σειράς γεγονότων που έχουν συμβεί. Η πανδημία αλλά και η λήξη της σύμβασης της αναδόχου εταιρίας, η οποία πραγματοποιούσε την ενδιάμεση διαχείριση, επιδείνωσαν την κατάσταση στον ήδη επιβαρυμένο ΧΥΤΥ.

Επισημαίνεται ότι αυτές τις ημέρες υπογράφεται η νέα σύμβαση της αναδόχου εταιρείας, η οποία θα συνεχίσει πλέον τη λειτουργία της εγκατάστασης. Παράλληλαμε δρομολογούνται οι ενέργειες για τη δημιουργία τρίτου κυττάρου, το οποίο θα εξυπηρετήσει και τη νέα μονάδα επεξεργασίας των απορριμάτων. Το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται στη διαδικασία  έγκρισης της δημοπράτησης.

 

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.