19 Μαΐου 2022 (15:56)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Σε καραντίνα λόγω κρούσματος η δομή μεταναστών της Μόριας

Σε καραντίνα έχει τεθεί, σύμφωνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, το ΚΥΤ στη Μόρια της Λέσβου έπειτα…

Ελλαδα , 2 Σεπτεμβρίου, 2020 13:26

Σε καραντίνα έχει τεθεί, σύμφωνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, το ΚΥΤ στη Μόρια της Λέσβου έπειτα από το πρώτο κρούσμα κορωνοιού που καταγράφηκε στην δομή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, πρόκειται για 40χρονο Σομαλό, o oποίος είχε αναγνωριστεί ως πρόσφυγας.

Ο 40χρονος φέρεται πως ζούσε στην δομή, την οποία εγκατέλειψε για να μεταβεί στην Αθήνα τον Αύγουστο. Μην καταφέρνοντας να βρει δουλειά στην πρωτεύουσα επέστρεψε στην Μόρια για να εξασφαλίσει στέγη και τροφή.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές του νησιού.

Στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνουν οι επιβεβλημένες διαδικασίες ιχνηλάτησης ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στην είσοδο και έξοδο από την δομή θα γίνεται θερμομέτρηση.

Παράλληλα ερευνάται το αν ο 40χρονος έφερε τη νόσο από την Αθήνα στον καταυλισμό ή νόσησε στον καταυλισμό της Μόριας.O 40χρονος διαγνώσθηκε θετικός στον ιό χθες βράδυ θετικός στη νόσο του κορωνοϊού. Όπως έγινε γνωστό, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ εισήχθη για νοσηλεία λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν από υποκείμενα νοσήματα.

 

πηγή: thepresident.gr

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.