24 Ιανουαρίου 2022 (12:14)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


BBC: Η TUI σταματά τα ταξίδια στον Λαγανά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Τέλος για την φετινή σεζόν στα ταξίδια προς τον Λαγανά από αύριο βάζει η TUI, μετά τον εντοπισμό έξι κρουσμάτων…

Ευρωπη Ζακυνθος , 2 Σεπτεμβρίου, 2020 14:24

Τέλος για την φετινή σεζόν στα ταξίδια προς τον Λαγανά από αύριο βάζει η TUI, μετά τον εντοπισμό έξι κρουσμάτων κορωνοϊού που συνδέονται με πτήση της από την Ζάκυνθο αλλά και τις καταγγελίες για μη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας από τους ίδιους τους ταξιδιώτες, στους οποίους και ρίχνει τις ευθύνες.

Ο διευθυντής της TUI για Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία είπε πως όσοι είχαν κλείσει ταξίδι προς τον Λαγανά μετά τις 3 Σεπτεμβρίου θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως τα ταξίδια στις άλλες περιοχές της Ζακύνθου θα γίνουν κανονικά. Αυτό είναι και το παράδοξο της απόφασης, καθώς “κόβει” τον Λαγανά, διατηρεί όμως άλλες περιοχές της Ζακύνθου, από τις οποίες οι πελάτες της μπορούν να μεταβούν εύκολα στον Λαγανά…

«Η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων και των πελατών είναι πρώτο μας μέλημα και τα πρόσφατα περιστατικά δείχνουν ότι κάποιοι πελάτες δεν ακολουθούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και τα μέτρα ασφαλείας για τον Covid-19», είπε ο Andrew Flintham.

«Είναι επομένως το σωστό προκειμένου να προστατέψουμε και να μειώσουν ένα ταυτοποιημένο πιθανό κίνδυνο για άλλους, μην προσφέροντας πια διακοπές στο συγκεκριμένο θέρετρο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η TUI ουσιαστικά “κόβει” ταξιδιωτικό πρόγραμμά της που αφορούσε σε εφήβους και νέους σε ηλικία, το οποίο αφορούσε αποκλειστικά στον Λαγανά.

Εν τω μεταξύ η Ουαλία ανακοίνωσε πως πλέον θα επιβάλλεται καραντίνα 14 ημερών για όσους επιστρέφουν από την Ζάκυνθο, ενώ η Σκωτία ανακοίνωσε ανάλογο μέτρο μόνο για όσους επιστρέφουν από την Ελλάδα.

Σε καραντίνα είχαν ήδη τεθεί περίπου 200 άτομα που επέβαιναν σε πτήση της TUI από τη Ζάκυνθο προς το Κάρντιφ της Ουαλίας, στις 25 Αυγούστου, καθώς απ’ αυτούς ήδη έχουν διαγνωστεί με τον ιό τουλάχιστον 16 επιβάτες.

Ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας, Vaughan Gething, ανέφερε πως υπάρχουν έξι συρροές κρουσμάτων απ’ τις οποίες έχουν προκύψει πάνω από 30 μολύνσεις. Όλα συνδέονται με πτήσεις προς τη Ζάκυνθο την περασμένη εβδομάδα, μεταξύ των οποίων οι δύο είχαν προορισμό την Αγγλία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, είπε πως θα συνεχιστούν στοχευμένα οι έλεγχοι και στη Ζάκυνθο, όπου εμφανίστηκε πρώτα το πρόβλημα, αλλά και σε όλες τις άλλε περιοχές.

Προβαίνοντας σε εκτίμηση για το πώς πήγε φέτος η τουριστική σεζόν είπε ότι ο φετινός Ιούλιος κινήθηκε κοντά στο 20% του περσινού Ιουλίου, ενώ για τον Αύγουστο δεν προχώρησε σε σχετική εκτίμηση. «Φυσικά και είμαι ικανοποιημένος γιατί ξεκινήσαμε από το μηδέν», είπε.

Ο Ουαλός υπουργός κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση σε άμεσες συνομιλίες για να βγει η Ελλάδα απ’ τη λίστα των χωρών που εξαιρούνται απ’ τους κανονισμούς για επιβολή καραντίνας.

Η TUI είχε ήδη ανακοινώσει την ακύρωση όλων των πακέτων διακοπών προς την Κρήτη και τη Ρόδο έως και τις 7 Σεπτεμβρίου.

 

 

 

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.