24 Ιανουαρίου 2022 (12:45)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Τα βρετανικά κρούσματα “επέβαλαν” την αυστηροποίηση των μέτρων στην Ζάκυνθο

Οι δηλώσεις και οι ισχυρισμοί Βρετανών τουριστών, οι οποίοι επιστρέφοντας στην χώρα τους βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ότι κόλλησαν στην…

Ελλαδα Ζακυνθος , 31 Αυγούστου, 2020 11:11

Οι δηλώσεις και οι ισχυρισμοί Βρετανών τουριστών, οι οποίοι επιστρέφοντας στην χώρα τους βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ότι κόλλησαν στην Ζάκυνθο, ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους που οδήγησαν τις αρχές στην λήψη της απόφασης αυστηροποίησης των μέτρων στο νησί, σύμφωνα με πληροφορίες του zantereport.

Η αρχή έγινε με τους 11 Βρετανούς εφήβους από το γκρουπ των 30, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό κατά την άφιξή τους στο Πλύμουθ και οι οποίοι είχαν περάσει τις διακοπές τους στην Ζάκυνθο. Οι δηλώσεις τόσο των ίδιων, όσο και της διευθύντριας Υγείας του Δήμου της πόλης, προβλημάτισαν την Πολιτική Προστασία.

Όταν προστέθηκαν και άλλοι 7 που βρέθηκαν θετικοί κατά την άφιξή τους στην Ουαλία, επίσης μετά από διακοπές στην Ζάκυνθο, οι οποίοι μάλιστα δεν ήταν στην ίδια ομάδα τουριστών αλλά σε διαφορετικές, καθώς και οι αναφορές και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν, τόσο για τα ίδια τα περιστατικά όσο και τον μεγάλο αριθμό Βρετανών που μπαίνουν σε καραντίνα επειδή συνταξίδεψαν ή ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένους φορείς, ήταν αυτές που οδήγησαν στην αυστηροποίηση των μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω κρούσματα καταγράφηκαν και γνωστοποιήθηκαν στην Βρετανία από τις 24 έως και τις 26 Αυγούστου, δηλαδή δύο ημέρες πριν ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώσει τα νέα μέτρα για την Ζάκυνθο.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νησί, πιθανόν, να μην δικαιολογούσαν την λήψη περαιτέρω μέτρων, οι τουρίστες όμως και κυρίως οι Βρετανοί, που γύριζαν στην πατρίδα τους από διακοπές στην Ζάκυνθο και διαπιστώνονταν ως θετικοί, την επέβαλαν.

 

Ανδρέας Παπαδημητρίου

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.