01 Δεκεμβρίου 2021 (23:53)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Πόσα είναι τελικά, τα θετικά κρούσματα στην Ζάκυνθο από την αρχή της πανδημίας

Μεγάλη είναι η συζήτηση που υπάρχει στην Ζάκυνθο – και όχι μόνο – σχετικά με το πόσα είναι τα κρούσματα…

Ελλαδα Ζακυνθος , 31 Αυγούστου, 2020 15:57

Μεγάλη είναι η συζήτηση που υπάρχει στην Ζάκυνθο – και όχι μόνο – σχετικά με το πόσα είναι τα κρούσματα στο νησί και αν κάποια τα… “κρύβουν” ή τα “αυξάνουν” και ποιοι τα “κρύβουν” ή τα “αυξάνουν” και για ποιο λόγο τα “κρύβουν” ή τα “αυξάνουν”.

Πολύς λόγος γίνεται, επίσης, για το πόσα επιβεβαιωμένα κρούσματα φιλοξενούνται ή φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο αναφοράς, με πολλούς να μπερδεύουν τα θετικά με τα προληπτικώς διαμένοντα (συγγενείς και συνοδοί των θετικών) σε καραντίνα μαζί τους.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το πόσα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν από το νοσοκομείο του νησιού και πόσα νοσηλεύονται.  Ας ξεκινήσουμε από το πόσα νοσηλεύονται στην λεγόμενη “κορωνοκλινική”. Αυτή τη στιγμή κανένα κι αυτό συμβαίνει όχι, προφανώς, επειδή δεν υπάρχουν κρούσματα, αλλά γιατί κανένα από αυτά δεν παρουσιάζει βαριά συμπτώματα για να νοσηλευτεί. Το ότι κάποιος είναι θετικός στον κορωνοϊό δεν σημαίνει ότι χρήζει και νοσηλείας. Μπορεί να είναι και εντελώς ασυμπτωματικός. Σε κάθε περίπτωση όμως, οφείλει να μείνει σε καραντίνα 14 ημερών.

Το zantereport συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία που αφορούν στα επιβεβαιωμένα ως θετικά κρούσματα στην Ζάκυνθο, τόσο από τον ΕΟΔΥ, όσο και από το νοσοκομείο και τα παρουσιάζει.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές στο ξενοδοχείο αναφοράς φιλοξενούνται συνολικά 32 άτομα εκ των οποίων τα 9 είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα και οι υπόλοιποι 23 είναι όσοι συνόδευαν τους θετικούς στον ιό στις διακοπές τους στην Ζάκυνθο. Δηλαδή συγγενείς ή φίλοι τους.

Συγκεκριμένα οι θετικοί στον κορωνοϊό τουρίστες που βρίσκονται αυτή την ώρα σε καραντίνα στο ξενοδοχείο αναφοράς είναι: 3 Αυστριακοί, 2 Ουγγαρέζες, 1 Σλοβάκος, 1 Τσέχος, 1 Πολωνός και 1 Βρετανός

Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που έχουν φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο, από την 1η Ιουλίου που άρχισε η Ζάκυνθος να δέχεται τουρίστες μέχρι σήμερα, μαζί με τα παραπάνω 9, είναι 14.

Τώρα, στο νοσοκομείο έχουν γίνει περί τις 850 δειγματοληψίες, 350 που εστάλησαν στο Παστέρ ή σε νοσοκομεία εκτός Ζακύνθου και 500 που έγιναν εντός του νοσοκομείου από την ημέρα που εξοπλίστηκε με τους μοριακούς αναλυτές. Από αυτά τα θετικά επιβεβαιωμένα κρούσματα, κυρίως Ζακυνθινών αλλά και μερικά επισκεπτών, Ελλήνων και αλλοδαπών, είναι από την αρχή της πανδημίας 29.

Από αυτούς στο ξενοδοχείο αναφοράς μεταφέρθηκαν 4.

Οπότε, σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία τα θετικά κρούσματα στην Ζάκυνθο από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα είναι συνολικά, ντόπιων και επισκεπτών, 38.

Πιθανόν ο αριθμός αυτός για κάποιους να μην δικαιολογεί την αυστηροποίηση των μέτρων στην Ζάκυνθο. Τους λόγους για τους οποίους επιβλήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του zantereport, μπορείτε δείτε σε προηγούμενο ρεπορτάζ

 

Ανδρέας Παπαδημητρίου

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.