24 Ιανουαρίου 2022 (12:25)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Εμπρησμό “βλέπει” πίσω από την πυρκαγιά στα Παλιά Λαγκαδάκια ο Δ. Ακτύπης

Αναφορικά με τη μεγάλη φωτιά, που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα στα Παλιά Λαγκαδάκια, ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης θα…

Ελλαδα Ζακυνθος , 31 Αυγούστου, 2020 21:58

Αναφορικά με τη μεγάλη φωτιά, που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα στα Παλιά Λαγκαδάκια, ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης θα ήθελε να εκφράσει τις βαθύτατες ευχαριστίες του τόσο στους Πυροσβέστες μας που κατάφεραν να κατασβέσουν την πυρκαγιά αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πόσο καταλυτική είναι η σημασία της άμεσης επέμβασης, όσο και στα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας αλλά και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που λειτούργησαν συντονισμένα και ενήργησαν άμεσα και αποφασιστικά.

 

Όπως δήλωσε ο Βουλευτής, «Αξίζει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου χάρη στην άμεση επέμβαση των οποίων και πάντα με τη συμβολή του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κατάφεραν να κατασβέσουν τη φωτιά προτού επεκταθεί με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, επίσης, στους πιλότους των αεροπλάνων και του ελικοπτέρου, που επιχείρησαν στην περιοχή, καθώς και στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου για την καθοριστικής σημασίας συμβολή τους. Είναι  γνωστό πως κάθε χρόνο, την ίδια περίοδο και μάλιστα οι ίδιες περιοχές του νησιού μας πλήττονται από καταστροφικές πυρκαγιές, οι οποίες θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας. Δυστυχώς, το ενδεχόμενο του εμπρησμού όχι μόνο δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει, αλλά τη στιγμή αυτή είναι το επικρατέστερο. Απευθύνω παράκληση προς όποιον γνωρίζει οτιδήποτε που θα μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών να το αναφέρει άμεσα στις αρχές. Άλλωστε, έχουμε όλοι μας χρέος να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον, καθώς και να αποτρέψουμε και να τιμωρήσουμε κάθε εγκληματική ενέργεια, που οδηγεί στην καταστροφή του φυσικού πλούτου του τόπου μας και θέτει σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες».

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.